Pastacannelonis m. bacon och svamp

 

IMG_8422

Dessa cannelonis blir väldigt lyxiga och skulle utan tvekan platsa på en tjejmiddag eller lite finare tillställning – eller varför inte en roligare torsdagsmiddag? Cannelonis är ju dessutom en rätt man kan variera hur man vill, det är faktiskt en sån rätt man lätt kan slänga ihop av vad man hittar i kylen. Jag hade bacon, skogschampinjoner och soltorkade tomater i mina!

Till två personer behöver du:

– Ett paket färska lasagneplattor
– Ett paket bacon
– 10 – 12 st skogschampinjoner
– 10 st soltorkade tomater
– En gul lök
– En burk creme fraiche med karl johan svamp och timjan
Till såsen: 5 dl mjölk, 1 msk maizena och lite vatten, 100 g riven parmesan (eller annan smakrik ost) och en pressad vitlöksklyfta

Stek bacon, svamp och lök i en stekpanna tills de fått lagom mycket färg. Ha i de soltorkade tomaterna på slutet, häll sedan ner i en bunke och blanda ordentligt med den smaksatta creme fraichen. Ta fram lasagneplattorna och dela i lämpliga bitar, det är svårt att säga exakt hur du ska skära eftersom alla plattor kanske ser olika ut. Min var en endal lång remsa som jag skar i fyrkanter, och sedan på mitten så att varje platta blev till två avlånga remsor. Lägg lite fyllning på varje remsa och rulla ihop. Lägg varje canneloni med skarven nedåt i en ugnsform med lite olja i botten på, fyll sedan upp formen tills plattorna och fyllningen är slut.

IMG_8423

Såsen gör du lätt genom att koka upp mjölk och sedan ha i maizenan som du blandat ut med lite vatten. Ha ner den pressade vitlöksklyftan och sist den rivna osten. Blanda runt tills osten är helt smält i såsen, häll sedan denna över pastarullarna. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter på 175 grader, tänk på att det inte bara handlar om att ge maten lite färg utan också om att lasagneplattorna ska hinna bli färdiga. Smaklig måltid!

  1. Ett tips är att ha lite muskotnöt och salt i bechamelsåsen, gör en annars lite smaklös sås vääääldigt god och passar utmärkt till sånna här rätter!

  2. Älskar att du lägger upp recept på mat, jag blir inspirerad och har redan hunnit laga några av maträtterna 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..