Baconlindad kyckling m. potatissallad

IMG_9512

Häromdagen åt jag, Andrea och Oskar en så himla somrig middag; nämligen kyckling (som jag gärna annars hade grillat) med färsk potatissallad och bea. Just potatissallad hör verkligen sommaren till enligt mig och kvällen vi åt denna middag var det verkligen sommar i luften. Som jag längtat! Till tre personer behöver du:

– ca 600 g färskpotatis
– 3,5 dl creme fraiche
– 0,5 dl majonäs
– En halv burk pesto
– 1 paprika, valfri färg
– 1 mindre röd lök, eller en halv om den är större
– En halv kruka färsk basilika
Till kycklingen: 3 kycklingfiléer, 2 paket bacon, paprikakrydda, vitlökssalt, salt & peppar
– En burk chilibearnaise

Börja med att koka potatisen, detta tar ungefär 15 minuter från det att vattnet börjar koka (man hälla vatten över potatisarna och sen låta vattnet koka upp medans de redan ligger i kastrullen). Är potatisarna väldigt ojämna i storlekarna kan man dela de större så att koktiden blir mer jämn. Häll sedan av vattnet och låt potatisarna svalna lite. Förbered sedan kycklingen genom att sätta ugnen på 200 grader, linda in varje filé i tre-fyra baconskivor och bryn några minuter i stekpanna. Här kan du även krydda lite. Lägg sedan ner filéerna i en ugnsform och ställ in i ugnen, de tar ungefär 20-25 minuter innan de är klara.

IMG_9514
IMG_9513

Medans kycklingen tillagas kan du hacka lök, basilika och paprika och blanda tillsammans med pesto, creme fraiche och majonäs. Vänd slutligen ner potatisen som fortfarande är lite varm och servera sedan tillsammans med kycklingen när den är färdig. Sommar i munnen!

LOADING..