Se helheten, inte slutprodukten

VARNING FÖR STARKA BILDER!

Jag är helt medveten om att alla ni som läser min blogg är pålästa tjejer och killar med goda avsikter. Men många gånger glömmer man ändå bort att kanske se helheten av saker, istället ser man bara en härlig slutprodukt. Ett bra exempel på det, förutom köttindustrin, är delfinshower och cirkusdjur. Visst ser det coolt ut, visst ser djuren duktiga ut och visst är det gulligt när delfinerna ser sådär glada ut? Men egentligen är de bara helt vanliga, vilda djur vars naturliga beteenden många gånger involverar stora, utspridda revir, rätten att själva bestämma över sina liv och hierakiska flockar. De är inte överhuvudtaget födda för att underhålla oss människor, att vi har piskor för att slå- och eld att brännas med förändrar inte det. Det här gäller alla djur; elefanter, tigrar, apor, späckhuggare, ALLA djur.

Så visst tänker ni till en extra gång innan ni besöker en delfinshow, går på cirkus eller tar selfies med stora kattdjur? Visst förstår ni också att de där djuren hade gjort allt annat än det där om de hade något val?

  1. Vidriga jävla människor alltså. Blir så fruktansvärt ledsen. Vill hjälpa varenda djur, fy fan alltså. Är helt mållös, människor kan vara så otroligt egoistiska att jag blir illamående. Jag är så glad att du är så insatt, hoppas verkligen att vi kan nå ut till fler för detta är så jäkla viktigt. Massa kärlek till dig.

  2. Älskar den ”nya inriktningen” du har på bloggen, där du uppmärksammar såhär viktiga ämnen! Fler som dig i bloggvärlden tack <3

  3. Jag blir arg och ledsen samtidigt att djur ska bli behandlad som dem blir usch..
    Blir väldigt glad att många människor kämpar för att alla djur. Och försöker se till att djur inte blir behandlade som ingenting.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..