Vardagslunch á la Mathilda

 

img_1910
img_1911

Här på bilden ser ni en typisk vardagslunch för mig, den är snarlik den jag åt i min ”What I eat in a day”- vlogg (LÄNK). Skillnaden är att jag åt sojanuggets till grönsakerna där, men annars är både tillbehören och dippsåsen densamma som i videon. Den här lunchen slänger jag ofta ihop numera när jag äter många luncher hemma, vilket i mångas öron kanske låter tråkigt och enformigt. Samtidigt så har jag varken ork eller lust att göra världens roligaste måltid åt mig själv varje dag, ofta vill man ju bara få i sig något. Och hade jag ätit kött hade jag ju inte varit mer varierat heller, då hade jag ju säkert ätit detta med något kött till. Så det är alltså inte min vego-livsstil som orsakar det här.

Vad är det ni ser på bilden då? Jo, det är två soja-schnitzlar som jag stekt i en stekpanna (tycker det blir godare än att göra dem i ugnen), en dipp på soja och sweet chili-sås och slutligen vitlöksfrästa morötter och sockerärtor. Mättande, veganskt, nyttigt och väldigt gott! Varför bryta ett fungerande koncept? 😉

 1. Hej!
  Lyssnade på avsnittet där ni pratar om pengar & sparande och om jag hörde rätt så sa du att du sparar drygt 40% av din inkomst? Stämmer det? Låter extremt högt, vanligtvis har folk svårt att spara ens 10% av sin inkomst, 40% i sparande är det endast några få procent av Sveriges lönearbetare som har möjlighet att lägga undan och har då oftast ett stort intresse för sparande och investeringar.

 2. Hej!
  Stämmer det att du sparar drygt 40% av din inkomst, låter extremt högt? Vanligtvis har folk svårt att spara ens 10% av sin inkomst, de få procent som lägger undan 40% och liknande tjänar oftast väldigt bra och har ett mycket stort intresse för sparande och är mycket ekonomiska personer.

 3. Gott ser det ut! Efter din video provade jag sojanuggets, gillade inte riktigt konsistensen.. är det samma med denna schnitzel? Kändes som de va typ ”bitar” i nuggetsen!

  Kram

 4. Hej! Jag har tänkt på att du ofta när du visat kött-substitut. sällan äter potatis/pasta/ris till utan enbart grönsaker / sallad som tillbehör, likt ovan. Är det något du medvetet väljer bort pga av någonting eller har de bara blivet så? Intressant att höra 🙂

 5. Hej! Kollade på videon ”what i eat in a day” , kul video 🙂 jag har en fråga bara, du nämde att du kanske en dag blir vegan för att du inte tycker steget är så långt och jobbigt för dig. Vilket låter rimligt när de kommer till mat, men hur ser du på bakningen? Där kan iaf jag känna att de är stor skillnad. Hoppas du fattar och kan förklara lite hur du tänker 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..