FRÅGESTUND!

DAGS FÖR FRÅGESTUND!

01052016-bloppis-hermancaroan-069750249-1024x683

Jag har länge velat göra en frågestund, men samma dag som mitt inlägg hade tänkt komma upp så visade det sig att Andrea hade tänkt samma tanke, haha. Då tänkte jag att det är bäst att låta henne ha sin före, egentligen vet jag inte varför. Men det är aldrig kul att lägga upp precis likadana inlägg som någon annan, dessutom kan ni ju lägga all er fokus på min frågestund nu! 😉

Jag har inget tema på min frågestund utan jag blir glad för alla sorters frågor. Självklart kommer jag inte svara på saker jag tycker känns för privata, men ni brukar inte ställa såna frågor heller. Kanske undrar ni något över mitt och Oskars distansförhållande, behöver ett baktips, behöver vego-motivation eller något annat. Det är kul med både kortare och längre frågor!

Beroende på hur många frågor jag får så kanske jag delar upp svaren i flera inlägg. Det känns på ett sätt tråkigt att svara på en del av frågorna i video eftersom min senaste ”vanliga” video var en Snapchat Q/A, det blir ju ganska likt. Nja… Vi får se!

 1. Hej fina Mathilda! Vad brukar du göra för att liva upp en ”dålig dag”? 🙂 Finns det lite saker du brukar lyxa till med i vardagen helt enkelt? Kram!

 2. Vad kul med frågestund! Här kommer några frågor:
  1. Hur tänker du kring att utbilda dig? Skulle vara intressant att höra hur dina tankar går idag, då du pratade mycket om det i våras i podden.
  2. Jobbar du enbart med dina sociala medier idag? Har för mig att du jobbade för någon byrå med att bygga upp en CV-bank åt dem, är det jobbet klart?
  3. Vilka är dina tre bästa tips för att få fler läsare och lyckas engagera dem?

 3. Hur ser en ”vanlig dag” ut i ditt liv ut? Tänkte på det eftersom du har sagt att du endast jobbar med dina sociala medier, har du fasta tider när du gör vissa saker för att få rutin eller ser alla dagar olika ut? 🙂 Kram!

 4. Tänker lite på ditt och Andreas senaste podd-avsnitt. Du låter så säker i dig själv och märks att du litar på Oskar till 100%. Hur har du kommit fram till det? Jag hade distans”förhållande” som gick åt helvete rent ut sagt. Mycket pga att jag aldrig kunde slappna av. ”Varför blev dom vänner på fb, varför likea han hennes bild, när kom han hem inatt”. Låter ju helt sinnes. Sa aldrig vad ja oroa mig för till honom för fattar ju att problemet ligger hos mig. Men hur kommer man ur det tänket? Hur blir man mindre svartsjuk och inte målar upp katastroftankar i huvudet?
  Du är grym!

 5. 1. Vad är din absoluta favoritvegorätt?
  2. Har du fortfarande ett intresse för naglar och nageldesign?
  3. Vem är du i kompisgänget? Den som tar för sig, den som är avvaktande, den som alltid drar ihop alla och gör nåt, den introverta osv osv osv.
  Älskar din blogg och podcast! Kram!

 6. Hej Mathilda!

  Jag undrar vad det är du gör på dagarna, alltså hur brukar en ”vanlig” dag se ut för dig? Om jag har förstått rätt så har du inget ”vanligt” jobb längre utan du håller bara på med sociala medier. Hade varit så kul att veta vad det är du gör om dagarna i så fall. Btw, jättekul med bakvideos, verkligen något annorlunda och bra. Du verkar vara så varm och härlig som person och levererar alltid på topp, fortsätt så! Kram <3

 7. Vad hände med Hela Sverige bakar? Vet att det krockade med studenten förra säsongen men denna säsongen då? Hade varit så kul om du var med där 🙂

 8. * vad tycker Oskar om Jönköping?
  * vad tycker du om Jönköping?
  * kan inte du visa dina sminkprodukter
  * varför har du en hatkärlek till Tammy Hembrow?

 9. Vilken inriktning på gymnasiet gick du? Alltså ekonomi eller juridik? on du gick ekonomi, var det svårt eller kul eller hur var det att driva företag? Vilka är dina favoritpodcasts att lyssna på? Vill du ha några tatueringar, vilka isf och vilka tatueringar skulle du aldrig göra? Kram fina fina du❣

 10. Hej jag undrar när/om du får barn om du kommer ge barnet vegetarisk kost eller kött?

  Sedan undrar jag också om Oskar tycker det är jobbigt att äta vegetarisk så ofta då han inte är vegetarian?

  Jättebra blogg!! <33

 11. Hej Mathilda! Kul med frågestund 🙂

  1. Hur länge har du enbart jobba med dina sociala medier och hur känns det nu? Är det som du hade föreställt dig?
  2. Lönemässigt, hur skiljer sig inkomsten från ditt förra fasta jobb och detta? (OBS, är verkligen inte ute efter siffror utan är mer nyfiken på om lönen kanske påverkade dig att sluta på ditt förra jobb).
  3. Skulle du vilja ha något husdjur? (om du bortser från allergier, kostnader, boende osv, alltså rent önsketänkande!).
  4. Vad har Oskar jobbat med innan han började plugga?
  5. Vilket är ditt favorit-godis?
  6. Vad är den största anledningen till att du inte är vegan? (OBS igen, absolut inget negativt menat, som att du ”bara är vegetarian” utan återigen bara nyfikenhet).
  7. Vad kommer du önska dig när du fyller år?
  8. Tror du att du kommer börja plugga nästa år?

  Kram på dig och tack för en bra blogg!

 12. 1. Tror du att du kommer börja plugga nästa år?
  2. Vad är det Oskar pluggar?
  3. Har du någon gång ångrat att du övergått till en vegetarisk kost?
  4. Vad saknar du mest från det icke-vegetariska köket?
  5. Vilket språk läste du i skolan, och hur många år?
  6. Vilken är din drömdestination?
  7. Vilken kurs var din favorit under gymnasiet?

 13. Hej Mathilda, jag undrar lite angående ditt intresse om bakning, eftersom det är otroligt hur professionell och intresserad du är av det. När började du intressera dig för bakning, hur blev du så bra på det och varför tycker du det så kul att baka?

 14. Hej! Jag träffades dig på Arlanda i somras när jag var påväg till Frankrike. Vet inte om du kommer ihåg mig? Tycker iallafall att du är jättesnäll och superfin. Min fråga till dig är att kan inte du berätta om dina skönhetstips eller göra en video där du visar hur du sminkar dig dagligen? Kram <3

 15. Hej Mathilda!
  Vill först och främst bara berätta hur mycket jag tycker om din blogg, podd, Youtubekanal, snap och allt vad det är! Du är bara så bra!
  I alla fall – här kommer en fråga som jag gått och funderat på ett tag. Det känns som att det är hyfsat lätt att få in vegetariska alternativ i vardagen, men hur blir det med vegetarisk ”festmat”? På de flesta middagsbjudningarna jag är på är det nästan alltid en köttbit med typ potatis och någon sås, men vad kan vegetarianer ha som alternativ?

 16. Hej! Har du några tips för att inte små-bråka hela tiden med sin pojkvän? Jag och min pojkvän tjafsar verkligen hela tiden om precis ALLT! Blir så trött… Hur gör du och Oskar för att undvika små-bråk?

 17. Hur mycket ”hörs” du och Oskar i erat förhållande? Är det ett godmorgon och godnatt sms samt ett telefonsamtal om dagen? Eller hur gör ni? Hur gjorde ni när Oskar bodde ”hemma”? Hur ofta smsade ni och hördes ni under dagen tills ni sågs på kvällen igen? Har jättesvårt med detta då jag vill höra av mig HELA tiden till min pojkvän och han smsar mig inte ens godmorgon eller när vi inte ses…

 18. Hej Mathilda! Först och främst verkar du verkligen vara en genomsnäll och god människa. Var stolt över det!

  Min fråga till dig är; hade Oskar, när ni bodde tillsammans, ett eget skrivbord med en stationär data på? Jag och min pojkvän ska flytta ihop och han har det (och TVÅ skärmar till den) and believe me guuurl jag vill verkligen att han ska ha den för det är ett stort intresse för honom, som jag aldrig skulle vilja ta bort. MEN det är ju så fult! Hur inredde ni (om ni nu hade stationär data)? HJÄLP MIG!

 19. Hej Mathilda! Har följt dig ett tag nu både din blogg och din och Andreas podd. Jag har några skolrelaterade frågor till dig…
  1. Var gymnasiet du gick på bra
  (lärare, undervisning)?
  2. Vilket gymnasium gick du?
  3. Vad hade du i meritpoäng?
  4.Vilken linje gick du på gymnasiet?
  5.Hur lyckas man hålla kvar motivationen i skolan när det gäller all plugg?

 20. Hej!
  Hur känner du inför julen? Förstår att du ser framemot all bakning, allt gott som finns (knäck<3).
  Men hur tänker du kring hur man ska äta det, för mig blir det lätt att jag tar MYCKET av ALLT det goda, hur ska man klara sig ifrån matkoma delux och gå upp 5kg? Kram

 21. Hej!
  Vilka är dina bästa bloggtips när det gäller att: hålla motivationen uppe, få fler läsare och att hinna med?
  Skulle inte du kunna börja med någon slags veggoserie där du varje inlägg fokuserar på en produkt och skriver vad man kan göra med den. Om vi tillexempel tar soyakorv, så skriver du hur du skulle tillaga och äta den på ett eller flera vis 🙂

 22. Alltså man har ju alltid dalar i ett förhållande. Det är naturligt. (Bara de inte blir för långa då är ju något fel) men när man Är i den där dalen är det så enkelt att göra något dumt för man är där… hur hanterar du det?

  Är youtube lönen bättre än bloggglönen eller ligger de ungefär samma. Alltid varit nyfiken. (Du behöver inte svara exakt vad du tjänar. Bara undrar vart man får mest betalat ifrån)

 23. Vet att du samlar på mateusporslin och att du har sagt att du skulle vilja använda det som vardagsporslin, vad har du för några färger och ”sorter” eller vad man säger?❤️❤️

 24. Var det du eller dina föräldrar som köpte din lägenhet? Vem gick in med en kontaktinsats och står på lånet? Lite nyfiken bara då jag inte vet så mycket om sånt där med att tex ta lån som 19 osv 🙂 kram

 25. Hej!

  Hur får du och Oscar ert förhållande att fungera på distans?
  Vet själv hur det är med distansförhållande, men tycker att det kan vara bland det värsta som finns ibland..
  Hur ofta hörs ni/träffas ni?
  Vad är det Oscar pluggar? 🙂

 26. Hej! Ska snart fylla 19 år och har inte ett jobb och kommer i nuläget inte in på utbildningen jag vill gå, undrar hur du ser på att inte göra nånting i typ ett halvår – ett år efter studenten för att bara ta de lungt. Folk tjatar på mig om att jag ska ”ta tag i mitt liv” men efter studenten är jag helt slut och vill bara vila upp mig lite..

 27. Jag undrar nu när du och Oscar har distansförhållande: hur känns det för dig när Oscar hittar på saker med vänner och festar osv medan du sitter hemma? Kan du bli nere/känna dig bortglömd om han inte hör av sig eller bli avundsjuk? 🙂

 28. Hur vet man när man ska fortsätta att försöka i ett förhållande eller när man ska göra slut? Befinner mig i mellanlandet nu och kan verkligen aldrig bestämma mig…

 29. Jag har tänkt på en sak efter att ha lyssnat på podden i alla år: Som jag förstått det var du väldigt svartsjuk när du var yngre och i ett annat förhållande men nu känns det som att du är världens bästa flickvän haha.
  Du verkar så lugn i ditt och Oscars förhållande och ligger inte hemma och tänker på vad han gör just nu när han är på fest som du sagt att du brukade göra tidigare. Det jag undrar med det här är då hur du kom till den punkten att du bara släppte all svartsjuka och började känna det lugnet som du känner nu?

  Jag har en pojkvän jag litar på till 110% men kan ändå känna mig lite svartsjuk någon gång men väldigt sällan, därför jag tycker det är intressant att veta hur du ändrade dina tankar. Jag tycker svartsjuka kan vara bra i små små små mängder, så undrar bara hur du tänker kring den balansen liksom? 🙂

  Kram!

 30. Varför har du inte skrivit ngt om social media party eller gala iår?? Förra året livepoddade ju du och Andrea:)
  Tycker du fortfarande om Ulrik eller lyssnar du på hans musik något längre? Har själv fått en dille på hans senaste album och lyssnat på det hela sommaren:)
  Älskar din blogg och även din ocj Andreas podd!! PUSS

 31. Hej! Jag är lite nyfiken på om Oskar läser din blogg, speciellt nu när ni har distansförhållande? Tack för en jättebra och inspirerande blogg, kram!

 32. Hej Mathilda!
  Jag och min pojkvän har haft distansförhållande i 2 år och ska ha det i ytterligare minst tre… Känns så himla långt bort… Hur känns det för dig och Oscar? Har ni ett ”slutdatum” på er distans då ni ska flytta ihop igen? Hur tänker ni på somrarna och så, ska Oscar vara kvar i Jönköping eller kommer han vara i Stockholm?

  Kramar till dig!

 33. Hej, du har skrivit i tidigare inlägg om hur du bestämde dig för att gå ner i vikt. Jag har väl egentligen gjort samma sak nu, och jag skulle vilja veta dina bästa tips för att gå ner i vikt!! <333
  PS. Tolka inte denna frågan som en fråga där du måste skriva om att alla är fina som de är eller så, för det är helt självklart! Är bara nyfiken om du har några tips <3

 34. Hej finaste du, jag är 17 år och har aldrig festat, haft pojkvän osv. Det är inget jag själv valt utan det har bara blivit så då mina kompisar inte var dom som började festa tidigt. Men nu har min bästavän börjat festat lite med sin klass som hon gick i förra året. Vi går nu i samma klass och hon och dem som gick i hennes klass pratar ofta om fester dom har varit på osv i skolan. Jag får alltid en klump i magen när dom pratar om det för att jag själv aldrig har varit full osv. Jag känner även att mina systrar och vissa i min släkt tycker att det är konstigt att jag aldrig festar när jag är i denhär åldern (de säger såklart inte det men jag känner på mig att de tänker så) vilket också gör att jag mår dåligt över det. Min bästavän har frågat om jag vill följa med på nästa fest och jag tror att jag ska gå då men känner ingen där och dessutom har min vän börjat hålla på med en kille i den klassen så vet ju att dom kommer sitta och klänga på varandra. Min fråga är alltså: tycker du att det är konstigt att jag aldrig har festat och vad skulle du göra om du var i min situation?

 35. Hej, min bästavän har börjat hålla på med en kille i skolan och det känns som att hon inte tänker på mig längre. I skolan kan hon bara försvinna för att träffa honom utan att säga nått och så fort hon ser honom utanför klassrummet säger hon ”jag ska bara gå på toa” även fast jag ser att han är utanför och är påväg till sitt skåp, jag fattar bara inte varför hon ljuger om sånt. Hon kan nästan aldrig träffas då dom är med varandra 24/7 och jag vågar ju aldrig skriva om nått problem eller någonting privat för att jag vet att han kommer se det. Jag tycker nästan att hon börjar bli besatt av honom för hon kan sitta och kolla in i det klassrummet han är i, gå till honom så fort hon ser honom osv och han gör inte ens samma sak mot henne. Jag vet ju att de är så i början men det känns verkligen som om hon har glömt bort mig. Vi hade jättebra kontakt för bara några månader sen men nu ses vi inprincip endast i skolan vilket jag tycker är jättetråkigt. Hur ska jag göra för att hon ska förstå min situation utan att jag är taskig på något sätt. (förlåt om det här blev långt men visste inte hur jag skulle korta ner min situation, skulle vara kul om du och Andrea gjorde en pod om detta då jag tror att många har problem med det.)

 36. Hej, jag undrar vart du oftast köper dina jeans (jeans färgade och svarta), vilken storlek, modell osv? Jag är som dig ganska kort men är ändå inte smal utan har muskler på benen och har jättesvårt att hitta jeans som både är rätt längd, strechiga och sitter bra i midjan. Älskar verkligen din stil på kläder:)

 37. Hej!
  Först vill jag säga att du verkar som en så snäll person som inte vill någon illa 🙂
  1. Hur många barn vill du ha?
  2. Skulle du kunna bli vän med någon av dina följare?
  3. Vad tycker du om den finlandssvenska ”dialekten? Har hört när många svenskar skrattar åt den. Hälsingar från Finland!

 38. Hej och tack för en jättebra blogg!

  Vad var det som gav dig motivation till att plugga så mycket på gymnasiet?
  Vilka är dina bästa pluggtips?

 39. Lyssnade på er podd om ex och har en fråga till dig: hur lång tid tog det att gå vidare? Jag har precis gjort slut med mitt ex, det är dock lite skillnad eftersom jag blev dumpad och fortfarande är kär i honom, men efter hur lång tid träffade du Oskar? Och hur kändes det, tänkte du tillbaka på det som varit tidigare eller hade du redan gått vidare? Mina kompisar menar nämligen att man inte helt kan gå vidare förrens man träffar nån ny.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..