Svar på frågestund – Del II

Q: Vad kul med frågestund! Här kommer några frågor:
1. Hur tänker du kring att utbilda dig? Skulle vara intressant att höra hur dina tankar går idag, då du pratade mycket om det i våras i podden.
2. Jobbar du enbart med dina sociala medier idag? Har för mig att du jobbade för någon byrå med att bygga upp en CV-bank åt dem, är det jobbet klart?
3. Vilka är dina tre bästa tips för att få fler läsare och lyckas engagera dem?

A: 1. Det är fortfarande väldigt viktigt för mig, jag tror däremot att det förekom mer i bloggen i våras för att jag nyligen påbörjat mitt sabbatsår. Jag kommer söka enstaka kurser till våren och kan berätta mer om det efter att ansökningarna skickats in den 17/10. 🙂

2.
Jag jobbar till allra största del med mina sociala medier, men gör även vissa jobb för byrån. Nu på måndag åker jag ut på en fyra veckors Sverige-tour med ett bilmärke, det är ett jobb jag för byrån. Men CV-banken är färdigställd!

3. Oj… Det klassiska, uppdatera ofta och bra. Till viss del gäller kvantitet före kvalitet, men till viss del inte. Sen kan man ju ha bra koll på vilka typer av inlägg som är populärast tack vare Google Analythics, jag brukar jobba utifrån vad de siffrorna säger om vad ni gillar bäst. Engagerade läsare tror jag däremot man uppnår genom att hålla alla sina kanaler personliga och varierade! 🙂

DSC_9869

Nudelwok med tofu, hur gott som helst och såklart vegetariskt. Recept hittar ni HÄR!

Q: Hej jag undrar när/om du får barn om du kommer ge barnet vegetarisk kost eller kött?
Sedan undrar jag också om Oskar tycker det är jobbigt att äta vegetarisk så ofta då han inte är vegetarian?
Jättebra blogg!! <33

A: Det var faktiskt en väldigt bra fråga som jag inte reflekterat över ännu. Jag skulle nog stämma av det med personen jag får barn med, men antagligen kommer inte han ha något problem med att våra barn inte serveras kött. För egentligen, varför skulle jag ge barnet kött? Finns inte någon egentlig anledning till det och när jag får barn kommer nog hela vego-dieten vara väldigt mycket vanligare på förskolor. 🙂

Nej, han älskar det faktiskt (och nej, jag överdriver inte utan han brukar uttrycka det så om någon frågar)! Han har tagit många egna initiativ för att lära sig mer om anledningarna till att bli vegetarian och jag tror absolut han skulle klara av att vara det till 100% snart!

Q: Hej Mathilda! Kul med frågestund

1. Hur länge har du enbart jobba med dina sociala medier och hur känns det nu? Är det som du hade föreställt dig?
2. Lönemässigt, hur skiljer sig inkomsten från ditt förra fasta jobb och detta? (OBS, är verkligen inte ute efter siffror utan är mer nyfiken på om lönen kanske påverkade dig att sluta på ditt förra jobb).
3. Skulle du vilja ha något husdjur? (om du bortser från allergier, kostnader, boende osv, alltså rent önsketänkande!).
4. Vad har Oskar jobbat med innan han började plugga?
5. Vilket är ditt favorit-godis?
6. Vad är den största anledningen till att du inte är vegan? (OBS igen, absolut inget negativt menat, som att du ”bara är vegetarian” utan återigen bara nyfikenhet).
7. Vad kommer du önska dig när du fyller år?
8. Tror du att du kommer börja plugga nästa år?

A: 1. Så länge jag kan såklart! Jag tror och hoppas däremot att jag på något sätt alltid kommer vara involverad i den här världen på något sätt. 🙂 Det är väldigt lärorikt och som jag tänkt mig!

2. Den här hösten har min ekonomi fått sig en liten käftsmäll eftersom jag slutade på mitt heltidsjobb i samma veva som Oskar flyttade. Situationen är fortfarande väldigt hållbar, men det är klart att jag tjänar mindre nu än vad jag gjorde med blogg + heltidsjobb.

3. Nja, antagligen inte. Ett djur är för mig ett barn som aldrig växer upp, haha. Efter 12 år kan den fortfarande inte fixa mat själv och är inte mer självständig än när jag hämtade den som liten. Jag är definitivt inte redo för barn ännu och drar därför slutsatsen att jag inte heller är redo att ta hand om ett djur. 🙂

IMG_8860

4. Han har jobbat mest i klädesbutiker, exempelvis Best of Brands, Jack & Jones och Brothers. Sen jobbade han ju också på City Gross när vi träffades, fast han jobbade inte i delin.

5. Helt klart de här stora, sura colanapparna. Ni vet de som är nästintill vita på de ljusa partierna och ganska mörkt bruna på de mörkare delarna? (PING: Veganska!)

6. Tack för att du formulerar frågan så! Det finns egentligen ingen anledning.. Av samma anledning som så många köttätare inte blir vegos – dvs lathet. Sen vill jag ta övergången från daglig köttätare till (förhoppningsvis) vegan i min egna takt och avvänja mig vid lite saker i taget.

7. Kanske kan göra ett helt inlägg om det här, skulle det vara roligt? Men en del grejer till lägenheten, lite smycken och lite smink kommer nog finnas på önskelistan.

8. Jag kommer med allra största sannolikhet börja plugga litegrann nu till våren, dvs läsa enstaka kurser. Hittar jag ett program som passar mig kommer jag nog köra vidare på det, annars kommer jag läsa 180 p i kurser och skräddarsy en utbildning.

Q: Hur var dina betyg i gymnasiet?

A: De var bland de bättre och jag är superstolt över dom, vilket man lätt blir över något man själv kämpat för. Fick även frågan vad jag gick ut med för meritvärde och jag förstod aldrig riktigt hur man räknade ut det där. 19,69 har jag länge sagt, men sen påminde Andrea mig om de kurser som gav extra merit – and there she lost me. Det är egentligen oviktigt så länge man gör så gott man kan!

Q: 1. Tror du att du kommer börja plugga nästa år?
2. Vad är det Oskar pluggar?
3. Har du någon gång ångrat att du övergått till en vegetarisk kost?
4. Vad saknar du mest från det icke-vegetariska köket?
5. Vilket språk läste du i skolan, och hur många år?
6. Vilken är din drömdestination?
7. Vilken kurs var din favorit under gymnasiet?

A: 1. I någon form, ja!

2. Han pluggar ett program som heter Marketing Management.

IMG_0073

3. ALDRIG, mitt bästa beslut nånsin tror jag!

4. Jag vill inte att ni misstolkar detta, för jag tycker verkligen att kött är äckligt på väldigt många sätt. Men jag åt mycket kyckling innan jag blev vegetarian och jag kan ibland sakna hur enkelt det var att tillaga kyckling på så många olika sätt.

5. Francais. 🙂 Men jag är rutten, verkligen usel. Man glömmer så snabbt och det känns VERKLIGEN inte som att jag läste det i hela 6 år….

6. Någon form av safari i Afrika eller någon del av Sällskapsöarna!

7. Samhällskunskap och engelska tror jag. 🙂

  1. Vad kommer du använda för vinterjacka och vad har du använt tidigare år? Skulle inte du kunna tipsa om cruelty free vinterjackor som är varma 🙂

  2. Hej Mathilda skulle du kunna skriva ett inlägg om olycklig kärlek? Jag är så olycklig kär i en kille som inte vill ha mig och jag gräver ner mig så djupt och är så himla ledsen!! Det har gått två år sedan och har bara träffat en kille imellan och det känns konstogt att träffa killar när jag har en annan kille i huvudet i hela tiden även fast just det som är svaret, alltså att träffa nya. Jag vågar inte träffa killar heller för jag känner mig så ful och otillräcklig och vem skulle gilla mig om inte han gör det? Hur gör jag? Jag är så trött på att vara ledsen och vill bara vara älskad av någon som accepterad mig för den jag är. Vill tillägga att jag är 17 år gammal och aldrig har haft ett förhållande

  3. Hej Mathilda! Skrev du högskoleprovet och i så fall, hur gick det? Jag ska skriva högskoleprovet i slutet av oktober och om du skrev det så skulle det vara kul om du kan berätta om hur du förberedde dig och så och dina tankar kring högskoleprovet.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..