Vardagsbolognese

 

img_2476

Spaghetti Bolognese – oavsett om den är gjord på quorn, soja eller kött – går ju att variera i oändligheter och nästan alla har sina egna knep. När jag gör den här rätten på helgen låter jag den puttra länge, gör gärna en hemmagjord tomatsås som bas och tillsätter färska kryddor istället för torkade. Det tar såklart längre tid och blir dyrare, men det här är en bolognese med ynka fyra ingredienser (förutom salt & peppar). Den är perfekt en vardagskväll då den knappt kräver någon handling och går väldigt snabbt att göra. Jag toppade min måltid med färsk ruccola och lite pinjenötter, men en vanlig tisdagskväll duger en klick ketchup lika bra. 😉

img_2478

För fyra personer behöver du:
– 4 portioner valfri pasta, jag använde pappardelle
– ca 350g färs av något slag, jag använde quorn
– En burk crème fraiche med smak av parmesan & vitölk
– En förpackning passerade tomater
– 4 msk tomatpuré
– Salt & peppar

Bryn färsen i lite vegetabilisk olja, sänk sedan värmen och tillsätt passerade tomater och crème fraiche. Låt koka upp, blanda ner tomatpuréen och krydda av med salt & peppar. Servera tillsammans med valfri pasta!

  1. Spännande recept! Jag har aldrig tänkt tanken att man kan använda smaksatt crème fraiche sådär, men det låter riktigt gott! Blir till att prova nästa gång som lite omväxling 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..