3 tips för ordning & reda

img_2779
img_2780
Den här vecko-almanackan köpte jag i London, kommer visa upp den mer senare!

Jag är ett planeringsfreak av rang och är som mest avslappnad när jag har koll på saker och ting. Det finns ju såklart väldigt många tips och tricks för hur man strukturerar sitt liv på bästa sätt, hur man hittar motivation till saker etc. Men jag tänkte dela med mig av tre tips som jag ofta tänker på/använder i min vardag. De är helt enkelt bra att ha i åtanke när man stressar runt med alla element i sitt liv!

1. Ha ingenting i huvudet. Jag har ju en förkärlek för fysiska almanackor, men även om det bara handlar om att ha en liten notis i telefonen så är det sååå mycket skönare att inte behöva komma ihåg allting själv. Då är risken dessutom stor att du råkar dubbelboka dig eftersom du kan glömma något åtagande samtidigt som du planerar in ett annat.

2. Ät bra. Dagar jag har mycket att göra och behöver hålla fokus är nästan maten viktigare för mig än mängden sömn jag fick kvällen innan. Bäst fokus har jag om jag äter bra mat med flera mindre mellanmål.

3. Ge dig själv produktiva förutsättningar. Låter luddigt kanske, men jag är faktiskt inte som mest produktiv hemma. När jag verkligen vill få något gjort så åker jag helst och sätter mig nånstans där jag inte kan distraheras av en TV, en skön säng eller den där ytan som behöver städas upp. Ett café är perfekt, men se bara till att ljudnivån inte är superhög!

 1. Hej Mathilda! Kunde inte kommentera på ditt förra inlägg men ville bara ge dig en virtuell kram. Jag kan inte förstå hur människor kan ha så mycket hat, så vill ge lite kärlek till dig. För även om jag inte känner dig personligen, känns det ändå som man känner dig genom bloggen, podden, snapchat etc. och då förstår man verkligen hur du måste känna när denna kritik är så gott som oprovocerad då du verkligen gör mycket i förhållande till andra i din ålder. Så jag ville helt enkelt bara säga att du ska veta att det du gör, den du är, det du står för, är uppskattat. Så sluta inte med det! Ha en fantastisk kväll, massor av kramar Julia <33

  1. Hej bästa Julia, tack för att du gjorde min kväll! <3 <3 Att det uppskattas utav såna som dig är egentligen vad som räknas. Och syftet med inlägget var verkligen inte att framstå som ett litet ömtåligt lamm som det är synd om, så jag är glad att du tolkade det rätt. Kram på dig!

 2. Svar till: Ordning och reda

  Dina argument i inlägget är väldigt ologiska. Visserligen lever du inte en helt vegansk stil vilket de flesta av oss vet. Det många reagerar på (tror jag) som även jag reagerar på är att du skriver inlägg om djur, deras rätt till liv, hur illa behandlade dem blir men sen ändå vill ha ett par Uggs. Det är hemskt hur ullen framställs och här har du t.ex en video ( https://www.youtube.com/watch?v=piNXSwTy_PI ) där du verkligen får se också.

  Här är ett quote från dig själv som finns på din blogg:
  ”Det är väldigt märkligt att bedriva en kamp för att ”djur också har liv, inte förtjänar att dö när vi kan äta annat” men samtidigt fortsätta bidra till vissa av dom här industrierna.”

  Som sagt, det här är varför jag reagerar, då man får dubbla signaler av dig och det skulle vara trevligt att få ett svar av dig om det här!

  1. Hej! Vad gäller quotet: Exakt, det är konstigt att bedriva en kamp för vissa djur och utesluta andra, det är ju därför man väljer att bli vegan. Jag har flera gånger sagt att mitt mål är att bli vegan, men det skulle jag nog vilja påstå är alla vegetarianers slutgiltiga mål. Det utgår jag ifrån i alla fall. Men jag är också öppen och ärlig med att ”ja, det här må vara mitt mål – men jag är inte där.” Jag har aldrig påstått att jag lever en vegansk livsstil eller ens försöker det i nuläget. Jag är lakto-ovo-vegetarian och man är varmt välkommen att kritisera mig ifall jag inte lever upp till dom ”kraven”, men det är bara tråkigt att få ta emot kritik för att jag inte är något som jag aldrig påstått mig vara. Förstår du hur jag menar?

 3. Hej Mathilda!

  Jag har nyligen blivit vegetarian (tack för mycket pepp!!) och det känns så bra. Dock upplever jag att det är lättare att komma på lite mer välplanerade middagar än bara enkla luncher en dag man är hemma och skulle därför behöva lite tips. Kan du inte lägga upp lite mer inlägg om vad du lagar till lunch när man ska fixa nått som man bara har hemma? Jag upplever att det ofta blir att jag äter samma för att jag inte har nån fantasi…

  Tack för en superbra blogg och youtubekanal! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..