PT-Fredrik: Så når du dina träningsmål

SPONSRAT AV Systembolaget
SPONSRAT AV Systembolaget

Fredrik Devoto är personlig tränare på SATS i Stockholm. I sitt jobb träffar han ibland unga träningsvilliga som vill hålla koll på vikten, men som inte tänker på att alkohol kan motverka målet.

Alkohol innehåller kalorier

Många av Fredriks klienter är medvetna kring vad de äter, men tänker inte på att alkohol kan bli en fallucka. Alkohol innehåller mycket kalorier samtidigt som det inte ger kroppen något av värde.

– Sanningen är att du inte kan gå ner i vikt samtidigt som du konsumerar 2 000 kalorier i alkoholform varje vecka, säger Fredrik

Vardagliga hälsoval viktiga

Fredrik dricker själv och tycker att varje person behöver hitta en balans som fungerar i deras liv – där träningsmål, mat, dryck och ”stoppa i sig-vanor” förenas.

Fredrik tipsar om att se en dag som en rad av T-korsningar, där valen vi gör kan påverka hälsan på ett positivt eller negativt sätt. Tar jag sockrade frukostflingor eller nyttigare müsli? Tar jag hissen eller trappan? Ställer jag in träningen för att det är mycket på jobbet eller tar jag mig till gymmet ändå?

Fredrik menar att alkohol är en faktor som får många att fatta fel beslut. Det är vanligt att vi äter lite för mycket när vi har druckit alkohol eller hoppar över ett träningspass som vi planerat in.

Träna är nästan alltid bra

Den vanliga myten om att det inte är någon idé att träna samma dag eller dagen efter det är fest slår Fredrik hål på. Så länge du inte är elitidrottare hävdar Fredrik att det alltid är bättre att träna än att inte träna – förutom när du har feber eller är skadad.

Mer om alkohol och träning på systembolaget.se/traning

SPONSRAT AV Systembolaget
  1. Tycker det inte är så kul när du har ungefär likadana sponsrade inlägg. Andera lägger liksom in de på ett smidigare sätt, inom beuaty kategorin. Vore kanske smidigare om sponsorerna hade med vego mat o göra eller om ditt hem. Känns väldigt opersonligt och svårt att relatera till

    1. Hej! Det här är inte ett sponsrat inlägg, utan en banner i native-form. Det här är alltså inte skrivet av mig, utan det är en annons. 🙂 Vad gäller sponsrade inlägg så försöker jag alltid göra samarbeten som är relevanta för mitt varumärke och det jag skriver om!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..