Ceasarsallad till lunch

Igår så åt jag och Frida lunch tillsammans efter att vi tränat och vi båda var sugna på någon form av matigare sallad. Vanligtvis äter jag hellre något matigare till lunch och en god sallad till middag, men efter att jag tränat är jag ofta väldigt hungrig men ändå sugen på något lite lättare. En klassiker i salladsväg är ju just ceasarsalladen, den går att göra väldigt matig och är dessutom SÅ god. Den funkar både till vardag eller fest dessutom!

Igår gjorde vi salladen på Tzay, ett substitut till kyckling som jag blivit väldigt positivt överraskad till. Jag marinerade bitarna i soja, sweet chili-sås och lite olivolja och sen är de färdiga att steka. I salladen hade vi, förutom salladsblad, cocktailtomater, paprika, majs, parmesanost, avocado, krutonger och – hör och häpna – äpple. Det var väldigt gott att ha i faktiskt! Istället för att köpa ceasardressing i butik så gjorde vi egen enligt ett recept ni hittar HÄR, det är nämligen sardeller i den man köper.

  1. Hej! Jag har en fråga om kostnad för vegetarisk kost, blir det dyrare när du veckohandlar som vegetarian eller innan när du åt kött? Har funderat på att köpa oumph eller quorn men det är alltid så små förpackningar där jag handlar och det känns som att det blir så dyrt på en studentbudget?? Eller är det billigare än att köpa kött & kyckling?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..