Veckans vego – Tryffelrisotto m. svamp

Efter en veckas uppehåll så kommer här Veckans Vego – nämligen en supergod tryffelsrisotto med champinjoner, parmesan och vitt vin. Hur gott låter inte det? Perfekt att laga till en tjejmiddag, det är ju nämligen inte alls svårt att laga till flera när man ändå är igång. Jag har aldrig gjort risotto förut, men det var inte alls svårt. Låt bara riset ta sin tid så det blir helt genomkokt!


Jag googlade runt efter lite recept på risotto med svamp och till slut valde jag det HÄR receptet.

Det är tänkt för fyra små portioner, men jag följde måtten och gjorde det till två större portioner istället. Det blev lite över, men det var ganska lagom och jag skulle inte säga att det räcker till tre. Jag använde champinjoner istället för trattkantareller, sen hade jag i 2 msk tryffelsemör och ca 2 tsk tryffelolja i slutet av tillagningen när man ska ha i 50 g smör. Eftersom jag hade i lite tryffelsmör så hade jag inte i mer än ca 30 g vanligt smör. Utöver det så följde receptet till punkt och pricka, sen vitlöksfräste jag små bitar av färska haricot verts som jag toppade med.

Till risotton gjorde jag hemmagjort vitlöksbröd på ciabatta, det ska jag fortsätta med. Brödet fick precis rätt knaprighet och är dessutom väldigt saftigt i sig självt, det gjorde att resultatet också blev det. I överlag var det här en festlig och väldigt god rätt som jag utan tvekan kommer laga i fortsättningen också!

  1. Hej Mathilda! Nu har ju du varit vegetarian ett tag och tänkte höra vad du har märkt för
    hälso-skillnader, om du nu har det? Jag själv har dragit ner rejält på kött och kommer fortsätta
    med det och skulle tycka de va kul att höra 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..