Veckans frågor, v. 8

Q: Vart är ljusstakarna ifrån i glas? Löve em!
A: Jag älskar dom också! De är från Orrefors, men går att köpa på både Åhléns och Cervera om jag inte minns fel!

 Q: Åh vilka fina lampor! Vart kommer de ifrån??
A: (bild ovan) Tack så mycket! De kommer från MIO. 🙂

Q: Hej Mathilda! Nu har ju du varit vegetarian ett tag och tänkte höra vad du har märkt för
hälso-skillnader, om du nu har det? Jag själv har dragit ner rejält på kött och kommer fortsätta
med det och skulle tycka de va kul att höra

A: Hej! Ja, jag närmar mig sakta men säkert mitt 1-årsjubileum som vegetarian! 🙂 Den första månaden efter jag slutade med kött var jobbig, jag hade ingen energi och kände mig trött hela tiden. Jag har i efterhand fått höra att det beror på att kroppen detoxar, det finns helt enkelt skit i kött som exempelvis antibiotika och tungmetaller som djuren får i sig under slakten eller i maten. Det tar helt enkelt lite tid för vår kropp att vänja sig vid att inte inta detta längre.

På lång sikt så har jag inte märkt revolutionerande skillnader, det får jag erkänna. Jag känner mig betydligt fräschare, men eftersom jag tränar en del så får jag fortfarande jobba för att få i mig tillräckligt med protein. Men sen finns det ju mycket som är bra för hälsan, men som man kanske inte känner av lika lätt. Man löper betydligt mindre risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och cancer (eftersom vegetarisk mat ofta innehåller mer fiber och mindre mättade fetter än den med kött). Så du gör helt rätt i att äta mindre kött, puss & kram! <3

Q: Fattar inte haha bor Oskar hemma nu??? Puss <3
A: Japp, han har bott hemma sen i julas. 🙂 Har skrivit en del inlägg om det, men för att göra en ”long story short” så kom han in på en utbildning här i Stockholm och valde därför att flytta från Jönköping! Puss!

Q: Vilka kurser valde du som individuellt val samt programfördjupning? Frågar av ren nyfikenhet som den pluggis jag är!
A: Oj, nu vet jag faktiskt inte vad av det som var programfördjupning och vad som var IV… Men i tvåan läste jag Franska 4 och i trean läste jag Engelska 7 & Konstnärligt skrivande. Tror inte det var nåt mer jag fick välja faktiskt!

Q: Kommer du söka till Hela Sverige Bakar i år? Det hade varit så roligt att se dig i programmet!
A: Vad gullig du är! Men nej, det kommer jag inte göra. Det finna flera orsaker till det, men inspelningen är från slutet av maj till i mitten av juni och då skriver jag sista tentan i skolan, så det passar inte så bra i år. 🙁

LOADING..