Blogglistan

Jag vet inte om det är lika roligt att läsa listor som det är att göra dom, men jag tycker personligen att det är roligt att slänga in en & annan lite då och då. Den här hittade jag på Andrea’s blogg!

Hur många bloggar läser du?
Veckovis har jag ca 15 stycken som jag går in och kollar igenom, men sen är det nog bara en handfull som jag faktiskt läser, och dessutom går in på dagligen. Jag har med tiden gått över mer till poddar faktiskt, där har jag ständigt brist på nya avsnitt att lyssna på.

Hur läser du bloggar?
I 8 av 10 fall läser jag från mobilen, inte för att jag egentligen tycker det är bättre så utan för att det bara blir så. Jag får tid till att läsa bloggar när jag är på språng eller innan jag ska sova, då har jag oftare mobilen till hands.

Vad gillar du i en blogg?
Det gamla vanliga; kvalitet och kvantitet. Jag tycker det är trist när en blogg inte uppdateras ofta, men jag tycker inte heller det är roligt om bloggen är full av inlägg man vet bara finns där i brist på annat. Så ja, variation, bra uppdatering och inlägg man ser att det finns tid bakom. Det här innefattar ju såklart vältagna bilder, men jag tycker det är minst lika viktigt med välformulerad text!

Vilka är dina favoritbloggar?
Min absoluta favoritblogg är Andrea’s. <3 Jag är ju ruggigt partisk, men jag tycker verkligen hon hittar en bra kombination mellan det personliga och ytliga, den är dessutom alltid uppdaterad. Sen gillar jag även Bianca Ingrosso’s blogg och vill jag hitta mode-inspiration så går jag in på Lovisa Barkmans blogg.

Bästa matblogg?
Jag läser faktiskt inte så många mat-bloggar, men min absoluta favorit är Food Stories! Hon lägger ner så himla mycket tid på att bilderna ska bli bra och det gör att man blir väldigt sugen på det mesta. Utöver hennes blogg (hon heter Sofie) så brukar jag gå in på Jävligt Gott och Jenny’s Matblogg, lite beroende på vad jag är ute efter. 🙂

Bästa inredningsblogg?
Ingen blogg som jag läser handlar renodlat om inredning, men både Henrietta Fromholtz och Ellinor Löfgren skriver mycket om det!

Vilka bloggar läser du inte?
Hmm.. Det blir ju dessvärre tråkigt när en blogg är helt opersonlig, jag tycker det är tråkigt när bilder helt och hållet tar över och det blir för lite text. Fina bilder letar jag snarare efter på Instagram eller Pinterest!

Vilken blogg har du läst längst?
Andrea’s tror jag nog, jag började ju faktiskt läsa en av hennes tidigare bloggar redan i åttan! Vi båda hade vänner som kände varandra, så jag blev tipsad om hennes blogg av min vän Frida.

Blogg, insta, snapchat eller twitter?
Att hålla på med själv – bloggen. Att läsa/följa – Både blogg & insta, det beror på vem personen är. Jag tycker Snapchat är roligt, men sällan roligast. Twitter är jag inte så aktiv på, men jag ser mer än vad jag själv skriver.

Bästa bloggaren på Twitter?
Lovisa Barkman skulle jag säga!

I vilken kategori placerar du din egen blogg?
Det är ju en livsstilsblogg eftersom jag blandar lite gott och blandat, men om jag måste välja en nisch så blir det ju matlagning.

Vad önskar du fanns mer i bloggvärlden?
Mer acceptans, både bland de som är involverade och läser, men också från dom som inte läser. Jag tycker vi som driver bloggarna är väldigt mycket snällare mot varandra än för x antal år sedan, men det är onödigt mycket näthat och antaganden. Jag har full respekt för att alla inte förstår poängen av att dela med sig av sitt liv framför massa människor, men då förväntar jag mig också respekt tillbaka. 🙂

Är bloggvärlden döende?
Jag tror vissa typer av bloggar är döende, men rent generellt skulle jag säga att bloggar är i mognadsfasen. Det är ju inte som mest blomstrande nu, men det är ju heller inte drastiskt på väg ner. Några år till hoppas jag på!

  1. kan tipsa om matbloggen foodjunkie. Hon lagar bara vegetariska enkla och goda recept. testat flera stycken och dom är jättegoda.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..