Med en enkel tulipan

Är det inte otroligt vad lite blommor kan göra med humöret? Jag fyndade jättebilliga tulpaner på matbutiken där jag brukar handlar, ynka 25 :- för en bukett med 10 blommor i. Sen får vi väl se hur länge dom håller sig levande, men jag tycker alltid det känns som att blommor dör så himlans fort. Fint så länge det varar!

På en av bilderna ser ni också lite skisser inför min påsk-bakning som jag började planera igår. Jag tycker det är väldigt skönt att sitta i 30 minuter och skissa lite, även fast det inte är världens mest avancerade saker. Jag har nu kommit fram till några av sakerna jag ska göra, starting today! Just nu är det lugnt i skolan och jag har gott om tid att baka, men eftersom jag inte vet hur läget kommer vara nästa vecka så vågar jag inte svara på hur många olika bakverk jag kommer baka inför påsk. Det återstår att se. 🙂

 1. Det är sällan jag blir irriterad och rent förbannad men nu är bägaren full och mitt tålamod när det gäller matbutiker och blommor…
  blomsteraffärer är butiker med utbildad personal som kallas florister trädgårdsmästare etc för att bli florist trädgårdsmästare etc krävs flera års utbildning och många års branschvana. En person som valt att läsa till florist eller sjuksköterska polis hudterapeut etc bör oxå få lön efter detta eller hur?

  Så för att jag ( som chef) skall kunna betala mina florister trädgårdsmästare så måste jag sälja i detta fall blommor för att få in pengar. För att tjäna pengar så måste jag ta mer betalt ut till dig som kund än vad jag själv betalar för varan logiskt

  Status på blomster butiker idag – många får stänga pga att det inte får ihop affären.

  Det finns tillfällen som är oerhört viktiga livet där blommor spelar en väldigt vikt roll. Tex bröllop begravning fester , för att vi ska må bra skapar vi trädgårdar sätter växter inne mm

  Skulle du som kund känna dig bekväm att gå till kassan i din lokala matbutik och beställa begravningsblommor? Eller ditt dröm bröllop till kassan i matbutiken …

  Eller vill du som kund komma in i en butik som doftar blommor till en florist som ler och tar emot dig och har massor av idéer och kunskap

  Varför min irritation?
  Mataffären sättet priser på sin blommor som är under inköpspriser – då tänker ni om det köper in så stora volymer.. det spelar ingen roll det tjänar inte många kronor och det är inte den produkterna som betalar deras kassörska ! Så vill du skänka pengarna till mataffären eller vill du avlöna en florist som kommer stå där den dagen då du behöver hjälp?

  Texten ovanför är inte skriven av mig, utan en florist vid namn Susanne Niklasson. Och det är så jäkla sant. Jag är inte florist själv, men min mamma har en egen butik som nästan inte går runt pga av att matbutiken mitt emot säljer billiga tulpaner eller alla andra sorts blommor för den delen också. Att du sen handlar blommor i en matbutik tycker jag inte är okej, för precis som texten skriver vart kommer du vilja köpa dina begravningsblommor eller bröllopsblommor? Antagligen i en blomsterbutik, men de finns ju knappt, matbutikerna slår ut dem. Men att du sedan skriver på din blogg men flera tusentals läsare att en matbutik säljer så pass billiga blommor vilket du tycker är bra, gör det hela bara så så fel och värre. Att du uppmuntrar och tycker det är bra av dem, genom att köpa dem och skriva om det. Jag ser min mamma slita dygnet runt för att få det att gå ihop, för att de sedan kommer in kunder och säger ”vad tar ni för tulpanerna”, 55 kr tex svarar min mamma och ser istället kunden gå ut från matbutiken 10 min senare med en tulpanbukett. Där ingen har snittat blommorna, sätt dem i vatten med näring för att se till att de mår bra och håller sig. Du betalar ju även för kvalitén i en blomsterbutik. Det är så, så, så fel.

  Jag brukar inte kommentera egentligen, men jag blev så påverkad av ditt inlägg så jag kände att jag var tvungen. För att upplysa, och se hur du ställer dig till detta eller på vilket sätt tycker det är bra. Jag har inget emot dig, snarare sagt så har jag alltid sett upp till dig och Andrea sen dagen ni släppte erat första poddavsnitt och tyckt ni haft så kloka åsikter, men här håller jag verkligen inte med dig.

  Känner mig så fånig som skriver detta men vill bara veta.

  1. Hej Anna!

   Jag förstår att du blir frustrerad eftersom du ser hur din mamma sliter hårt för att få sin verksamhet att gå runt. Samtidigt är det en väldigt konstig metod att gå på MIG som att jag bär ansvaret för att svenska folket handlar sina blommor där dom är billigast istället för att alltid gå till floristen. För oavsett ekonomisk situation så letar många efter billigast priser. Till vardags köper vi kött i hyllan på matbutiken istället för att gå till kötthandlarn och betala det dubbla, vi köper frallor i matbutiken istället för att alltid gå till stenugnsbageriet och betala det dubbla. Jag säger inte att det är rätt, men så ser situationen ut.

   Istället för att gå på mig som person bör ni vända er till matbutiker, myndigheter eller andra större aktörer som faktiskt kan hjälpa din mamma eller höja blomsterpriserna i matbutikerna. Hade jag haft råd att jämt köpa blommor hos floristen hade jag självklart gjort det, du får det att låta som att jag uppmuntrar folk att bojkotta blomhandlare. Så är det icke!

 2. Jag menade inte att gå på så, om du uppfattade det så utan bara upplysa som jag skrev. För det är inget konstigt att du ej tänkt så här, för de hade troligen inte heller gjort om det inte vore så att min mamma ägt en butik. Men vad bra, fick mitt svar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..