Dreaming about Paris….

Det slog mig plötsligt att jag åker till Paris med min lillasyster Rebecka och vår barndomsvän Maja inom en månad!! Det ska bli så himla roligt! Jag har suttit de senaste dagarna och kollat runt på ”måsten” som vi inte får missa, men sen har jag lite önskemål sen tidigare. Vi har inte bestämt så väldigt mycket ännu, men detta skulle jag verkligen vilja att vi gör:

Detta är faktiskt bokat och därmed helt spikat! Fredagen den 26e smäller det, det är kväll nr 2 på vår resa. Man kan välja mellan att gå på den tidigare föreställningen kl 21 eller den senare vid 23, vi kommer gå på den senare. Då kan man äta middag i lugn och ro, kanske ta en drink nånstans och sen röra oss mot föreställningen. Jag har varit på Moulin Rouge en gång tidigare och jag blev vääldigt imponerad, att vi skulle dit nu kändes därför verkligen som ett måste! Föreställningen är två timmar lång och vi betalade 1075 kr/person, då ingår dock en halv flaska champagne per skalle också. Det är absolut en dyr kvällsaktivitet, men väl värt pengarna om ni frågar mig!

Även det här är något jag gjort tidigare i Paris, men som jag så gärna vill visa fler människor. Angelina är ett superduperfranskt café som har funnits i över 100 år, här serverar man exklusiva och detaljerade bakverk från en annan värld. Jag har ganska dåliga minnen från personalen och jag tycker inte det är charmigt med arrogans bara för att man är i Paris. Men jag är beredd att lägga dom dåliga minnena åt sidan för att få fika där en gång till. 😉 Deras varma choklad är deras signum, beställ in den när ni är där. Annars tror jag ni kommer bli imponerade av vilket bakverk ni än beställer in!

HELT ÄRLIGT, det här är allt jag vill göra. Köpa en baguette, lite jordgubbar, lite macarons och bara slå mig ner vid Eiffeltornet. Vi MÅSTE göra det här. Jag hoppas verkligen vi har tur med vädret, men i och med att vi åker i slutet på maj så borde vi ha ganska höga temperaturer i alla fall.

Vi har bara ett fåtal middagar i Paris och jag tänker inte låta någon av dem spenderas på dåliga restauranger. Vi kommer inte gå på stans mest exklusiva krogar, men jag vill i varje fall se till att vi får valuta för pengarna. Har ni några tips på restauranger i centrala Paris inom en rimlig prisklass så är alla tips välkomna!

  1. Sense Eat är en vegetarisk restaurang som ligger i St Germain så ganska centralt. Hur gott som helst! Gillar verkligen också att det är en lite finare resturang, tycker annars att alla vegetariska/veganska ställen är så hipstriga eller sunkiga typ.

  2. Hej Mathilda! Jag tycker du verkar vara så himla kreativ och fantasifull och din födelsedagspresent till Andrea där du köpte saker efter varje bokstav var en sån himla rolig grej! Jag undrar därför om du skulle kunna ge lite fler tips på födelsedagspresenter och på genomtänkta presenter? Min bästavän fyller 20 snart och skulle vilja ge henne något speciellt. kram Sofie

  3. Om ni skulle vara sugna på lite crepes en kväll så rekommenderar jag starkt Creperiet Brocéliande i Montmartre, helt underbart goda crepes! Sen är givetvis falafelstället L’as du Fallafel i Marais väl värt ett besök! Kram

  4. Hej Mathilda! Jag har varit vegetarian helt och hållet nu lite mer än två veckor. Jag är så trött. Jag har ingen ork. Försöker träna son vanligt och äta, dricka och sova bra, men det går inte bra.. hade du det också så när du slutade äta kött?

  5. Gillar ni sushi rekommenderar jag verkligen restaurangen Miss Kō! Ganska välkänd och jag förstår varför! Åt där för cirka två veckor sen. Mysig fin restaurang, godaste sushin jag ätit och vettiga priser! Kan rekommendera ”crispy salmon cream” tips tips tips

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..