Tips 2 – En upplevelse

Häromdagen tipsade jag om att man kan börja samla på en serie porslin eller något annat ”flytta hemifrån”-relaterat när man tar studenten. Nu tänkte jag komma med ytterligare ett tips och har därför lånat en bild från Andrea’s blogg som är på min present till henne för några veckor sen. Och sanningen är att det här egentligen funkar vare sig personen i fråga är student eller inte – mitt tips är nämligen någon slags upplevelse. Och det är ju väldigt, väldigt brett – en upplevelse kan vara allt ifrån ett fallskärmshopp till en resa liksom.

Vad jag gav Andrea var i varje fall ett besök på min favoritrestaurang i Paris, vi ska ju nämligen dit i mitten av augusti! Jag köpte ett stort kort på Gallerix och köpte en guldig penna att skriva med. Sen ritade jag helt enkelt upp en liten bild om vart jag bokat bord, när vi ska dit, var restaurangen ligger och så. Jag tycker sånt är väldigt kul och kan sitta i timmar och rita/skriva, men man måste såklart inte ens lägga ner så mycket tid på kortet man ger. Men för mig är det personligen viktigt att visa att det här inte är en enkelt utväg i ren & skär panik, utan en present jag verkligen tänkt igenom och vill ge.


Slutligen tänkte jag bara lista exempel på upplevelser man kan ge någon som tar studenten:

– En aktivitet kopplad till något ni ska göra tillsammans. Typ som exemplet jag tar upp i det här inlägget alltså. Kanske passerar ni något väldigt populärt café på väg till ditt landställe dit ni ska i sommar? Kanske har en ny restaurang öppnat som du skulle kunna bjuda henne på i samband med att ni ändå ska ha en tjejdag på stan? Kanske finns det något äventyrligt ni kan hitta på under utlandsresan ni ska göra i sommar? Listan kan göras lång!

En spa-upplevelse, klassikern. Men det sällan något man unnar sig till vardags och uppskattas alltid! Känner man inte personen i fråga så mycket är detta alltid ett säkert kort.

En smakprovning av något slag. Personen kanske gillar champagne, choklad, ost, vin – vad vet jag. Det finns i varje fall väldigt många smakprovningar i mat/dryckesväg och beroende på vilken budget man har så kanske man till och med har råd att bjuda med sig själv. 😉

– Något otippat. Kanske något personen aldrig skulle göra om du inte gav honom/henne det. Något otippat för en person kan vara att få testa på poledance, för någon annan kan en dag i sk ”escape-rooms” vara kul. Det här tipset kanske är lite luddigt, men jag menar alltså att en person som älskar choklad kanske skulle bli mer överraskad av en akvarellkurs än en chokladprovning.

Lycka till med era presenter!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..