Första dagen – lunch & middag


LUNCH – Första lunchen åt vi på en restaurang vi hittade under vår lilla promenad. Vi började bli hungriga och hade inte någon av dagarna superhöga krav på vad vi åt till lunch, middagarna kändes viktigare. Den här restaurangen låg i Bastille-området och såg väldigt mysig ut, dessutom låg inte uteserveringen precis vid en väldigt trafikerad väg. Brasserier/restauranger i den här stilen kryllar det verkligen av i Paris, jag får känslan av de bättre ställena ligger på hörnen av byggnader och inte mitt i en länga. Självklart är det inte alltid så, men det kan vara skönt att ha något att utgå ifrån! (Värt att tillägga; det ser väldigt tomt ut för att klockan inte var så mycket, vi gick upp i ottan på resdagen och blev hungriga på lunch redan strax efter 10, haha).

MIDDAG – Resans första middag åt vi på restaurangen ”La Nouvelle Seine” som jag skrivit om i bloggen tidigare. Det är i själva verket en båt som ligger i vattnet, men som är fastankrad och står stilla. Miljön var väldigt fin med vita dukar, i överlag var stämningen väldigt mysig. Det vegetariska utbudet var inte överdrivet stort, men jag åt en siciliansk pasta som helt klart var god. Hit går man mer för stämningen än en exemplarisk och kulinarisk upplevelse, men det var verkligen inget fel på maten. Vi hade bord redan vid 19.00 och efter maten åkte vi till Eifeltornet och åt en nutella-crepe tittandes på tornet som börjar blinka vid varje heltimme!

LA NOUVELLE SEINE:
3 Quai de Montebello, 750 05 Paris
http://www.lanouvelleseine.com/

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..