HVAR

Igår tog jag & Andrea färjan i två timmar och steg sedan av på ön Hvar, som vi lärt oss uttalas typ… ”Chvar” eller alternativt ”Far”. Det är knepigt det där med uttal, varenda gång vi gett oss på att säga Hvar har vi blivit rättade av the locals. Så kan det vara! 😉 Den här ön är varje fall något utöver det vanliga, jag kan inte minnas sist jag var på en såhär vacker plats. Så pittoreskt och orört, men ändå modernt på samma gång. Precis som i Split är alla väldigt trevliga utan att det blir krystat, men det är faktiskt finare här än på fastlandet. Det är synd att vi bara får drygt ett dygn på denna vackra ö, hit åker jag gärna tillbaka!’

Efter att ha hittat vårt hotell som man skymtar på höger sida av bild 2 så gick vi och åt lunch på en restaurang som låg på stans största torg. Vi delade på en grekisk sallad, en pizza och en tryffel-gnochi i solen och gick sedan upp till hotellets solterass. Det går ingen nöd på oss kan jag säga!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..