Tiden springer iväg

En vecka går löjligt snabbt när man har kul, idag är min näst sista dag och på tisdag åker jag hem till Sverige igen. På samma sätt som distans verkligen tänder en ny gnista i ett förhållande så är det också fruktansvärt att sakna. Jag är oerhört glad över att den sommaren har varit tidsbestämd, att jag alltid vetat att han kommer hem igen och vilket datum. Faktum är dessutom att mer än hälften har gått, nu är det ”bara” en månad kvar. Men kanske kommer den gå lättare än dom 6 veckor som gått eftersom man kan se slutet på ett annat sätt nu. Jag förstår att vissa av er som läser sitter i betydligt knepigare situationer än mig och Oskar och jag vet precis hur jobbigt det är att se sin partner flytta under en längre tid också (Oskar började en treårig utbildning i Jönköping förra hösten och vi var inställda på distansförhållande under de kommande åren. Men han bytte (lyckligtvis) skola efter en termin). Men att spendera en hel sommar ifrån varandra är inte heller kul, det är ju då man skapar minnen som får en att orka genom en mörkare höst och det hade vi gärna gjort tillsammans.

För er som inte hängt med i svängarna riktigt så jobbar i varje fall Oskar på ett TUI-hotell på Samos i Grekland med Guest Relations (typ kundservice, kommunikation, merförsäljning etc) under sommaren. Han åkte i juni och kommer hem i början av september som det ser ut nu, eventuellt är han hemma redan sista augusti. Han jobbar mestadels av tiden jag är här, men under dagarna passar jag på att jobba, sola och ta det lugnt. Sen ses vi hela eftermiddagarna då han är ledig, samt efter 21.00 när han slutat. Världens bästa vecka har jag haft. <3 

  1. Hej bästa du!
    Jag har precis sett dokumentärerna ”Cowspiracy” och ”What the health” och jag har kommit fram till att jag vill bli vegetarian. Däremot känner jag mig lite lost, jag bor hemma och äter maten min mamma lagar (icke-vegetarisk), hur ska jag gå tillväga?? Var hittade du dina recept i början osv? Kram!

    1. Hej bästa DU! Vilket grymt beslut, dom dokumentärerna är verkligen övertygande fast på ett pedagogiskt sätt. Nu framgår det inte i kommentaren hur gammal du är, men min spontana tanke var; kan inte du hjälpa till med maten och laga till lite vegetariskt? Om hon nu inte är intresserad av att själv börja äta mindre kött eller laga vegetariskt åt dig menar jag. Jag tycker du ska sätta dig ner med din mamma, förklara att du vill sluta äta kött och varför. Kanske kan ni tillsammans komma överens på söndagar vad ni ska äta i veckan, en veckomatsedel alltså. Vet du att hon tänkt laga korvstroganoff imorgon kan du ju (om hon är ok med det) även köpa lite sojakorv som du kan göra din stroganoff på. Om hon ska laga köttfärssås & spghetti dagen efter det vet du att ni kommer behöva köpa quornfärs. Många rätter går att göra väldigt lika dom ”vanliga” och dom andra i familjen kan enkelt fortsätta äta kött om dom vill det! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..