Avsnitt 171. & 172.

Veckans avsnitt och det vi släppte förra veckan handlar till viss del om liknande ämnen, förra veckans avsnitt handlade ju nämligen om Kvinnor vi älskar! Ett väldigt peppigt avsnitt där vi nämner flera av våra förebilder vid namn, kanske kan ni hitta någon ny person att inspireras av i er vardag, vad vet jag. 😉 Men dom allra flesta har ni nog koll på sen innan. Har ni inte lyssnat på det ännu så borde ni självklart det, för att det göra de extra enkelt för er så lägger jag in den spelaren här under!

 

 

Veckans avsnitt är inte riiiktigt lika peppigt kanske, men minst lika bra! Vi pratar om ”Män vi hatar”, men jag vill redan innan berätta att vi självklart inte namnger personer här. Vi diskuterar inte heller något på individnivå, utan diskuterar istället vad det är som gör feminism så provocerande för så många privilegierade män och hur det strukturellt förstör för det arbete som vi jobbar med dagligen. Vi går igenom skillnaden på manshat och kvinnohat och vädjar om att alla miljontals, men förvånansvärt anonyma, ”good guys” ska ställa sig upp och ta avstånd från kvinnoförtrycket. Lyssna och sprid, det här är ett viktigt avsnitt!

 1. Grymt avsnitt, och bra att ni lyfter ämnet så pedagogiskt 🙂

  Har en fråga, har ni något att säga till om gällande reklamen i podden? Reagerade nämligen på att kronfågel har reklam för sin kyckling i er podd, men du är ju vegetarian, så undrar lite hur det funkar 🙂

  Kram!

  1. Hej – och tack så jättemycket, det var vår förhoppning! <3

   Reklamslingorna som kommer innan, i mitten och i slutet av podden administreras av Acast och jag och Andrea har inget att göra med valet av annonsör. Det skulle kunnat jämföras med banners i bloggar som respektive portal säljer platser på. Men även om det inte är jag och Andrea som lägger dit reklamen så vill jag ju självklart inte ha kronfågel som annonsör i podden, det blir väldigt konstigt. Så tack för att du sa till, uppskattar verkligen det! Jag ska se om det går att utesluta i framtiden! Kram 🙂 <3

 2. Gillar verkligen podden och superbra att ni tar upp sådanna ämnen. Det är bara en sak som stör mig lite. Jag vet att det är omöjligt att vara helt perfekt hela tiden och använda ”rätt” terminologi men då det är ganska viktigt känns det som att jag måste påpeka det då ni tar upp liknande problem i podden. Ni säger att vi måste börja uppfostra barn tidigt och ni nämnde problematiken med att vissa yrken betraktas och benämns som feminina (vilket jag håller med om) men däribland finns även förskollärare på förskolan – inte dagisfröken på dagis. Varför jag blir frustrerad av att ni säger ”dagis” är för att förskollärare ses ned på och inte tas seriöst i dagens samhälle. Det är viktigt att förskolan och yrkena som tillhör den tas på allvar för att de ska få in mer pengar och att yrket ska bli mer attraktivt. Utan pengar och resurser blir det svårt att kunna utbilda barnen inom kvinnosyn och andra viktiga ämnen. För att bli förskollärare krävs en lång och tuff utbildning som för alla andra yrken och bör därmed betraktas med samma respekt. Annars är det ni gör superbra!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..