Fortsätter plugga i höst

I förra veckan kom de slutgiltiga antagningsbeskeden till högskolan för i höst, nu står det även klart att jag fortsätter plugga i höst! Förra terminen läste jag Medie- och kommunikationsvetenskap I och nu har jag alltså sökt- och kommit in på fortsättningskursen. Efter den här terminen kommer jag skriva min C-uppsats i just medie- och kommunikationsvetenskap och sen kommer jag ha 90 högskolepoäng inom det ämnet i ryggen. Sen kan jag välja själv om jag vill läsa ytterligare poäng på högskola/universitet eller inte, men man behöver ju totalt 180 hp för att ha utbildning motsvarande ett kandidatprogram.

Man skulle alltså kunna säga att jag kan bygga min egen kandidat med examen i medie- och kommunikationsvetenskap. Men de sista 90 poängen jag behöver för detta kan vara precis vad som helst och jag kan även läsa dom varsomhelst. Jag kan läsa 90 poäng retorik, blanda keramik med företagsekonomi eller något helt annat. Jag tror den här metoden kommer funka väldigt bra för mig och som det ser ut nu vill jag läsa framförallt genus och ledarskap efter min examen. Om jag ens läser vidare alltså, det får tiden utvisa!

Jag hoppas alla ni som läser också har kommit in utbildningarna ni har sökt. Om inte – på’t igen nästa termin! Ge aldrig upp på era drömmar. 🙂

  1. Kul att du ska fortsätta! Undrar om du kan berätta lite om mkv 1:an då jag ska läsa den i höst. Hur mycket behövde du plugga? Hur mycket kurslitteratur var det och hur dyr var den? Vilka examinationer var det? Undrar det mesta helt enkelt! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..