Funderingar…

På bilderna i det här collaget skymtar ni – enligt mig – riktigt drömmiga lägenheter. Jag älskar verkligen sekelskiftsstilen och det är jag nog inte ensam om. Jag tycker det blir så otroligt coolt att mixa den klassiska känslan med modernare inredning, dessutom ger det en både lyxig och mysig känsla till ett rum. Häromdagen satt jag på Pinterest och hade nog till och med skrivit in ”Sovrum sekelskift” som sökord, då ramlade jag över en bild som visade hur någon användare limmade upp taklister. Efter lite research har jag i varje fall upptäckt att Bauhaus, Rusta och flera hemsidor online säljer taklister per meter – i frigolit??

Jag tyckte detta lät helt galet, men efter att ha tittat på bilder så börjar jag faktiskt gilla tanken. Uppe i takhöjd är det ju ingen som kommer gå och pilla, så ingen lär ju ens märka att listerna inte är gjorda i trä. Och även om någon skulle märka så gör väl inte det något, huvudsaken är ju att det ser snyggt ut. På Bauhaus kostar dom flesta varianterna 50 kr/metern – ett riktigt kap med andra ord. Man kan även köpa sk takrostter (se bilden till vänster på mittenraden) för ca 170 kr/st, även dom i frigolit. Varken rosetterna eller taklisterna väger ju alls mycket och limmas helt enkelt upp.

Så min fråga är såklart om någon av er läsare har vågat er på den här metoden? Jag ska åka till Bauhaus på lördag och kolla hur listerna ser ut i verkligheten, men är ändå nyfiken!

  1. Hej! Jag har både taklister och takrosett i mitt sovrum, är väldigt nöjd och när de väl sitter uppe syns de inte på långa vägar att de är gjorda i frigolit! Har suttit uppe i över 2 år nu och se sitter som berget. Kommer ifrån Bauhaus! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..