Har du oljig hy? Här kommer tips!

INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR/ADLINKS FRÅN ELLOS.SE. 

Den här bilden känner ni nog igen, den hade jag med i ett inlägg från tidigare i sommar när jag skrev om min hud. Då var jag väldigt mån om att skaffa mig en bättre hudvårdsrutin och idag skulle jag säga att jag har gjort det. Den är fortfarande inte optimal och det finns säkert fortfarande saker jag kan göra för att förbättra saker och ting, men den är i varje fall bra mycket bättre än innan sommaren.

Vad man gillar att ta bort sminket med brukar vara ganska individuellt, jag tycker personligen att wipes funkar bäst. Det känns snällt mot ögon och hud och jag tycker det är enklare än att skölja bort sminket med olika cleansers. Efter jag tagit bort sminket sköljer jag av ansiktet med vatten, sen använder jag dessa:

1. SkinActive Micellar Cleansing water in oil. Länk: HÄR. Det här är faktiskt en sminkborttagning egentligen, det går i varje fall att använda som det också. Efter att jag tagit bort sminket med någon slags wipe så blöter jag en bomullsrondell i denna och gör rent ansiktet ytterligare. Då får jag bort alla sminkrester som fortfarande finns kvar, men eftersom den innehåller olja så känner jag mig inte uttorkad efter.

2. Clarins Ultra-Matte Rebalancing Lotion. Länk: HÄR. Eftersom jag har haft problem med oljig hy sen jag satte in min hormonspiral så har jag nästan varit lite rädd för ansiktskrämer. Jag har antagit att dom bara kommer få mig ännu oljigare under dagen, men det handlar ju så mycket om att hitta rätt kräm! Min hy är ju trots allt oljig för att den är obalanserad. Och jag älskar den här! Har du problem med oljig hy kan jag verkligen rekommendera er att testa den här krämen. Jag tar på den efter Micellar-cleansern och låter torka in innan jag börjar sminka mig.

I nuläget har jag ingen nattkräm, utan jag tar på samma ansiktskräm även då. En bra nattkräm mot oljig hy är något jag är på jakt efter, jag hojtar till när jag hittat någon jag gillar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..