Veckans recept – Halloumiröra i endiveblad

Det blir inte mycket snabbare än såhär och råvarorna är väldigt få. Får man curryröra över så är den jättegod att äta dagen efter tillsammans med pasta, eller varför inte i en sallad? Eller i baguette, omg… En mångsidig halloumiröra helt enkelt, men denna gång valde jag att servera den i krispiga endiveblad med lite syrligt äpple på toppen. Går utan problem att äta ”bara” det här till middag, men det är också en rolig mingel-variant som är vegetarisk (så länge halloumin inte innehåller löpe).

TILL TVÅ PERSONER BEHÖVER DU:
– En liten burk creme fraiche
– 1 dl majonäs
– 2 paket halloumi
– 1 gul lök
– Ett endive-huvud
– ca 2 msk bostongurka
– 2 tsk curry
– Ett grönt äpple, gärna Granny Smith
– Salt & peppar efter tycke och smak1. Hacka halloumin och löken i små bitar. Stek i en skvätt olja till önskad färg, jag själv gillar när halloumin har ordentlig stekyta. Låt svalna i ungefär 10 minuter.

2. Blanda créme fraiche, majonäs, bostongurka och curry i en bunke. Ha ner halloumi-blandningen i bunken och blanda ordentligt. Salta & peppra först efter detta eftersom halloumin bidrar med framförallt sälta.

3. Skala endive-huvudet och hacka det gröna äpplet i små bitar. Fördela ut röra i salladsbladen och toppa med det gröna äpplet!

Löjligt snabbt och löjligt gott!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..