Halloweenbak II – Pumpa-cupcakes

Årets Halloween-cupcakes blev dessa, och som ni ser ska dom efterlikna pumpor. Rent tekniskt är dom inte alls svåra att lyckas med och själva muffinsen är en saftig morotskaka. Riktigt goda blev dom!

TILL 12 CUPCAKES BEHÖVER DU:
– 2 ägg
– 2 dl socker
– 1 tsk kanel
– 1 tsk vaniljsocker
– 2 dl mjöl
– 2 tsk bakpulver
– 1 dl olja
– 2 dl rivna morötter

Till frostingen: 
– 200 g färskost
– 2 dl florsocker
– 6 dl vispgrädde
– 2 tsk vaniljsocker
– 1 kryddmått bakpulver
– Röd och gul karamellfärg

1. Köp grön kristyr (ni vet sån tub som man köper för att dekorera pepparkakshus) och gör krokiga små bågar, detta ska bli blasten på pumpan. Förstår ni inte exakt hur jag menar så ser ni här ovan hur jag menar. Det tar ganska lång tid för dessa att torka så gör detta så tidigt som möjligt!

2. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och poröst med en elvisp.

3. Vispa ner kanel, vaniljsocker, bakpulver och hälften av mjölet. Blanda ordentligt och ha sen ner andra hälften av mjölet.

4. Ha slutligen ner oljan och morötterna, vispa tills allt är blandat. Full cupcakeformar till drygt hälften och grädda i 15-17 minuter på 175 grader.

5. Köp grön kristyr (ni vet sån tub som man köper för att dekorera pepparkakshus) och gör krokiga små bågar, detta ska bli blasten på pumpan. Förstår ni inte exakt hur jag menar så ser ni här ovan hur jag menar. Det tar ganska lång tid för dessa att torka så gör detta så tidigt som möjligt!

6. Vispa ihop florsocker och färskost. Ha sedan ner vispgrädde, vaniljsocker och bakpulvret och vispa i ett par minuter. Ha ner karamellfärg efter tycke och smak, vispa sedan upp till önskad konsistens. Obs! Eftersom frostingen är vit i grunden så kommer den aldrig kunna bli riktigt kraftigt orange, vill man åt det resultatet får man köpa en pastafärg istället.

7. Sen är det dags för dekorationen, förutom frosting och dom gröna kristyr-figurerna så berhöver du också chokladfingrar. Placera ett choklsdfinger på dom helt avsvalnade cupcakesen.

8. Spritsa ut frosting runt om chokladfingret och gör sedan ett runt mönster ovanpå allt. Min frosting skar sig lite, men när det fått komma in i kylen ett tag så blev det mycket bättre!

9. Toppa allting med dom gröna figurerna och sen är dina cupcakes redo för severing!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..