Det är ingen vanlig dag…

… För det är kladdkakans dag idaaaag! Detta underbara, superenkla bakverk som alla kan lyckas med och som alla äskar. Jag har nog aldrig stött på en enda människa i mitt liv som inte uppskattar en kladdkaka, antingen kall eller varm. Jag kollade tillbaka i mitt arkiv och hittade några kladdkakor jag gjort genom åren, kanske är det just någon av dom varianterna du slänger ihop ikväll?

PEPPARKAKSKLADDKAKA:


Pepparkakskladdkaka: Topp tre godaste jag ätit? Den här kakan går inte av för hackor och passar dessutom utmärkt för alla kommande adventsfikan! Recept: HÄR 

KLADDKAKA MED DULCHE DE LECHE:

Kladdkaka med Dulche de Leche: För inte alls längesen gjorde jag ju en Halloween-variant av den här kakan, men skippar man att färga den karamelliserade mjölken röd och skippar fladdermusen ovanpå så är det ju helt plötsligt en helt vanlig kaka. Väldigt god dessutom! Recept: HÄR

KLADDKAKA MED OREO’S:


Kladdkaka med Oreo’s: Genom att trycka ner några Oreo’s innan gräddning får man helt plötsligt en betydligt roligare kladdkaka att servera. Här toppade jag med ännu mer kakor och vispad grädde! Recept: HÄR

KOLAKLADDKAKA MED GEISHA:


Kolakladdkaka med Geisha: Vem säger att kladdkaka alltid behöver innehålla kakao? Den här varianten är istället gjord med karamelliserad mjölk i smeten och toppad med Geisha-bitar. Den här var riktigt, riktigt god!! Recept: HÄR 

LOADING..