Vegetarisk ”Flygande Jakob”

Jag pratade med Andrea i telefon tidigare idag och hon nämnde att hon skulle vilja ha tips på husmanskost ‘made vegetarian’, dvs vanligare rätter i vego-tappning. Då slog det mig hur längesen det var jag lagade flygande jakob och bestämde mig för att det fick bli kvällens middag! Den här rätten är faktiskt riktigt optimal att göra utan kött för det finns bra substitut för allt som behövs. För den som är i övergången till en vegetarisk vardag är den här rätten dessutom perfekt, det känns inte på varken smak eller textur att man lagar mat utan kött!

TILL TVÅ PERSONER BEHÖVER DU:
– Ris för två personer
– ca 300 g quornfilé
– En halv gul lök
– 1,5 dl Heinz chilisås
– 4 dl vispgrädde
– Riven gratängost
Tillbehör: Sojabacon, salta jordnötter och om man vill; banan
– Salt & peppar

1. Sätt ugnen på 200 grader. Strimla quornfiléerna och hacka löken, fräs i en stekpanna i ungefär 3-4 minuter så bitarna får lite stekyta och löken mjuknar. Ställ åt sidan.

2. Vispa grädden med elvisp och tillsätt chilisåsen. Blanda noga.

3. Häll ner quornfilé-bitarna i en mindre ugnsform och häll över såsen. Toppa med riven ost och ställ in i ugnen i 20 minuter.

4. Koka riset, stek bacon och häll upp nötter under tiden som formen är i ugnen, sen är det bara att hugga in!

  1. Vad kan du rekommendera istället för att ha quorn i rätten? Jag är nämligen allergisk mot det. Är vegitarian men äter fisk. Tycker dock det är svårt när man är allergisk mot quorn, sojafärs mm finns ju. Men finns det ”sojabitar” istället för qourn bitar? Roligt att du ger veg recept i din blogg, väldigt inspirerande!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..