Italiensk quornpasta

Det här är en riktigt ‘man tager vad man haver’-rätt som blev riktigt god! Men å andra sidan går ju alltid pasta hem, eller vad säger ni? Skulle jag välja något att äta för resten av mitt liv skulle det enkelt kunna vara just en pastarätt med någon krämig sås och goda grönsaker.

Som ni märker har det blivit mycket quornfiléer i bloggen på senaste tiden, men jag känner verkligen att jag lärt mig tillaga dom rätt. Tidigare har jag slängt dom på grillen och det har blivit ganska torrt, men i mindre bitar i sås är dom riktigt, riktigt goda. Lätt det bästa substitutet för kyckling i såna här rätter!

TILL EN PERSON BEHÖVER DU:
– Pasta för en person
– En quornfilé
– 0,5 gul lök
– 1 st vitlöksklyfta
– 1 dl matlagningsgrädde
– 0,5 dl av pastavattnet (detta tar man ur kastrullen strax innan man häller av pastan)
– 0,75 tsk soja
– 1,5 tsk mango chutney
– 1,5 tsk grönsaksfond
– Salt & peppar
– Valfria grönsaker i såsen, jag använde: Gröna oliver, soltorkade tomater, sojabönor och cocktailtomater
– Lite riven ost, bladpersilja och balsamico att toppa med

1. Skär quornfiléen i bitar och fräs tillsammans med lök, vitlök, oliver, soltorkade tomater och sojabönor i en stekpanna.

2. Häll på matlagningsgrädde, soja, mango chutney och grönsaksfond. Låt detta koka upp och smaka av med salt & peppar. Sänk värmen och låt stå på låg värme tills vidare.

3. Koka pastan enligt instruktionerna på paketet. Häll ner den halva decilitern i såsen innan du häller av pastan.

4. Halvera cocktailtomater och ha ner tillsammans med pastan i stekpannan med såsen. Här kan du även addera den rivna osten innan du serverar rätten med lite persilja på toppen!

Enkel nog en vanlig torsdag, men fint nog att servera på en tjejmiddag! En bra rätt att ha i receptpärmen. 😉 

 1. Hej!
  Vill bara slå ett slag för att man kan äta vegetariskt utan att behöva köpa massa substitut. Jag upplever att du endast lagar substitut (iallafall det du visar på bloggen), och tycker det är en lite tråkig bild av vegetarianismen. Jag äter substitut kanske 1 gång varannan vecka och det är då oftast sojafärs. Annars lagar jag mat på alla grönsaker och linser och sånt som är SÅ gott och energirikt. Visst kan det vara gott med någon färdigbiff ibland, men PROVA att laga linsbiffar, bönbiffar, broccolibiffar etc nån gång, enkelt och mycket bättre! Tips!

  1. Hej Sara! Det finns egentligen två ganska enkla anledningar till detta:

   1. Jag tycker helt enkelt det är godare! Jag blev vegetarian av etiska skäl och kan därmed sakna flera av rätterna som jag tidigare åt med kött. (Saknar alltså inte själva köttet, men du fattar) Jag tycker därför det är kul att se hur bra det går att göra vegetarisk mat som liknar den icke-vegetariska.

   2. I alla fall 8 av 10 som hör av sig till mig vill ha tips på rätter som även köttätare skulle gilla. Kanske till och med rätter som man inte ens märker är vegetariska. Kanske försöker man övertala sin familj, kanske har man en kinkig pojkvän, kanske ska man bjuda över ett icke-vegetariskt gäng på tjejmiddag. En enkel övergång är att göra en VEGETARISK Bolognese, en VEGETARISK hemmagjord pizza, en VEGETARISK Flygande Jakob.

   Jag tror helt enkelt vi får agree to disagree, jag tycker snarare att det du beskriver är en tråkig (eller i alla fall begränsande) bild av vegetarismen! 😛 Smaken är som baken! Kram

 2. Älskar att du lägger ut så mycket recept nu för tiden!!! Och det där med vegofiléer, testade en gång och kände aldrig mer, men kanske ska ge dom en chans till då 😀 Älskar vegofiléerna från hälsans kök (dom lite platta) men får testa dom mer ovala igen 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..