Livets tryffelpasta

I helgen så ville jag och Oskar lyxa till det lite och vi bestämde oss därför för att laga en tryffelpasta med quorn, champinjoner och parmesan. Jag tror det här var topp tre godaste maträtterna jag lagat, men tryffel lyfter ju verkligen en rätt. Jag tror många tror att en god tryffelpasta som på restaurang är väldigt svår att lyckas med, men jag vill härmed bevisa att det inte stämmer. Den enda ingrediensen du behöver och nog inte vanligtvis har hemma är tryffelolja. Det kostar något mer än vanliga olivolja, men räcker å andra sidan länge. Så investera i det!

TILL TRE PERSONER BEHÖVER DU:
– Pasta för tre personer, ca 300-350 g
– 4 st quornfiléer
– ca 10 st champinjoner
– 1 st gul lök
– 1 st vitlöksklyfta
– 5 dl matlagningsgrädde
– 3 tsk kinesisk soja
– 1 msk grönsaksfond
– 2-3 msk tryffelolja
– Parmesanflakes
– Salt & peppar
Valfritt: Tomatsallad på Romantica-tomater, rödlök, olivolja, balsamico och salladskrydda

1. Skiva champinjoner och quornfiléer. Hacka den gula löken och pressa vitlöksklyftan. Fräs i en stekpanna och krydda med salt och peppar.

2. Tillsätt matlagningsgrädde, soja och grönsaksfond. Koka upp på svag värme och tillsätt sedan tryffelolja. Smaka av hela tiden så tryffelsmaken varken blir för svag eller stark för din smak. Tillsätt sedan mer salt & peppar om detta behövs.

3. Koka pastan enligt instruktionerna på paketet. Häll ner pastan i stekpannan där du gjort såsen och blanda ordentligt.

4. Toppa allting med mycket parmesan och servera tillsammans med din tomatsallad. Så, så, sååå gott!

 1. Hej Mathilda!
  Undrar ifall du skulle göra ett inlägg om ekonomi. Du flyttade ju ändå hemifrån ganska tidigt, vad är största skillnaden med att bo hemma och bo själv. Hur lång tid tog det för dig att spara till kontantinsatsen? (Eller var det dina föräldrar)
  Det känns som att du shoppar ganska mycket, reser, äter god mat osv osv. Hur mycket sparar du varje månad och hur mycket har du att göra dig med?
  Vore intressant att veta då min kompis köpte en lägenhet nyligen (och bor själv) och hon har utgifter på närmare 16.000 varje månad… vet aldrig om jag kommer ha råd att flytta hemifrån då men samtidigt vill kunna leva så som resa, shopping osv. Hoppas du förstår vad jag menar 🙂

 2. Åh vad gott det ser ut! Vill verkligen laga det någon dag. Men undrar vilken tryffelolja du använder? Har hört så mycket olika recensioner så tycker det är svårt att veta vilken som är värd att köpa. Kram!

  1. Jag använder den här: http://www.tartufimorra.com/it/gocce-di-tartufo-nero
   Jag fick den i minipresent från min bonuspappa som vet att jag älskar tryffel, han köpte den på en flygplats. Kollade upp priset och en liten flaska kostar 60 kronor ungefär, jag använder med andra inte överdrivet högkvalitativ olja. Men jag tycker inte det gör nånting när den ska blandas i mat! Jag tror säkert att vit tryffelolja från Zeta funkar utmärkt att ha i såser! 🙂 Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..