Veckans recept: Mozzarellafyllda quornfärsbiffar

Veckans recept är en riktig höjdare, nämligen dessa quornfärsbiffar fyllda med mozzarella. Jag gjorde denna rätt innan jag blev vegetarian och har alltid hoppats på att det ska bli bra på quornfärs också. Den vegetariska färsen är inte alls lika fet som den gjord på kött, därför kan man inte anta att den ska hålla ihop lika bra som exempelvis nötfärs på egen hand. Men den här receptet innehåller både ströbröd och ägg som hjälper till på traven!

TILL FYRA PERSONER BEHÖVER DU:
– Ca 400 g pasta
– Till garnering: Parmesanflakes & färsk basilika

Till färsbiffarna (räcker till ca 10 st biffar):
– 300 g quornfärs
– 1 gul lök
– 2 st ägg
– 1,5 dl ströbröd
– 1,5 msk grönsaksfond
– 1 msk soja
– 1,5 dl vispgrädde
– Ett paket mozzarella
– Salt & peppar
– Smör till stekning

Till tomatsåsen:
– 1 gul lök
– 1 vitlöksklyfta
– 1/2 tub tomatpuré
– 1 msk grönsaksfond
– En burk krossade tomater, ca 400 g
– En halv burk passerade tomater, ca 200 g
– 1 dl vatten
– Salt & peppar

1. Börja med tomatsåsen: Hacka lök och vitlök och fräs tillsammans med tomatpuréen i en kastrull. Tillsätt tomater, vatten och grönsaksfond och sänk värmen. Låt puttra tills några minuter innan servering då du smakar av med salt & peppar.

2. Börja sen med quornfärsbiffarna! Börja med att dela mozzarellan i mindre bitar som är 2-3 cm långa. Lägg in i frysen och låt ligga i ungefär 20 minuter.

3. Hacka löken och stek i olja i en stekpanna, tillsätt sedan quornfärsen och fräs i ytterligare några minuter. Ställ åt sidan.

4. Blanda ägg och ströbröd i en liten skål vid sidan om. Blanda grädde, soja och grönsaksfond i en annan skål.

5. Låt äggblandningen stå till sig i 3-4 minuter och blanda sedan ner det i den steka färsen. Använd en slickepott för att blanda ordentligt.

6. Tillsätt gräddblandningen och blanda till en jämn smet. Tryck ut platta biffar i handen och lägg en mozzarellabit i mitten. Rulla ihop biffarna till en oval form och lägg på en skärbräda, låt dom stå till sig i ungefär 10 minuter.

7. Stek färsbiffarna i rikligt med smör och koka pasta samtidigt. Blanda tomatsåsen med pastan och lägg färsbiffarna vid sidan om/ovanpå. Toppa med basilika och parmesan!

LOADING..