Snöbollar med vit choklad

Idag är det den andra fredagen i december och det betyder såklart ännu ett juligt bakrecept som ni kan göra inför adventsfikat på söndag! Förra veckan gjorde jag tomtecupcakes och den här veckan bjuder jag på ”snöbollar” med smak av knäck och kokos som jag doppat i vit choklad. Det här receptet är en stor favorit och jag tror att det här är tredje året i rad jag gör dom. Dock har jag ändrat det lite varje år och den här gången gjorde jag dom som klubbor på klubbpinnar! Dom här är stööört goda och inte alls svåra att göra. 🙂

TILL CA 25 ST BOLLAR BEHÖVER DU:
– 50 g smör
– 0,5 dl sirap
– 0,5 dl florsocker
– 200 g kokos
– 2 dl ovispad vispgrädde
– 400 g vit choklad
– Ca 1 dl kokos & 1 dl strösocker till dekoration
– Klubbpinnar

1. Koka upp smör, sirap, grädde och florsocker i en kastrull. Låt det koka på medelhög värme i ca 7-8 minuter medans du hela tiden rör om försiktigt.

2. Ha i kokosen och ställ sedan kastrullen åt sidan så att smeten kallnar. Låt kallna i ca 30 minuter.

3. Rulla jämnstora bollar av smeten och lägg på en tallrik/skärbräda. Ställ in i frysen i ungefär 30 minuter.

4. Smält 50g av den vita chokladen och ta sedan ut bollarna ur frysen. Doppa ena änden av pinnen i den vita chokladen och tryck sedan ner den i knäckbollen. Chokladen funkar alltså som lim! Ovan ser ni hur mina bollar såg ut efter jag limmat fast pinnarna. Ställ efter detta in bollarna i frysen i ytterligare 30 minuter.

  5. Smält resten av den vita chokladen (över vattenbad) och häll ut riven kokos och socker i en djup tallrik. Doppa bollarna i chokladen och använd en mindre sked för att försiktigt skrapa bort det som blir överflödigt. Rulla dom sedan försiktigt i den rivna kokosen och ställ tillbaka på den platta yta du förvarade dom på innan.

Låt stå i kylen fram till servering! 

  1. Hej fina Mathilda!

    Jag ska resa utomlands veckan innan jul och kommer hem natten mellan den 23-24. Varje år har vi lite olika sorters kakor till fikat framför Kalle Anka men i år känner jag mig lite stressad över vad jag ska hinna baka då även all julmat måste hinnas göra på julafton. Har du några bra och goda recept på juliga kakor som kan göras en vecka innan julafton och som klarar att stå utan att bli hårda, torra och fortfarande vara goda. Eller möjligtvis något recept som går superfort att göra som jag kan hinnas med att baka på själva julafton?

    Kramar Lina

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..