Curryquorn med risoni

Såhär inför jul kan det ju vara gott att bryta av med lite icke-julig mat, eller vad säger ni? Så resonerar i alla fall jag och igår så gjorde jag en riktigt kylskåpsdykning och letade fram ingredienserna till den här pastan. Resultatet blev det här, tadaaa. I såsen hade jag sojabönor, sockerärtor och paprika, men man kan självklart ha i vad man själv önskar!

TILL TVÅ PERSONER BEHÖVER DU:
– Risoni för två personer
– 3 st quornfiléer
– 2,5 dl matlagningsgrädde (En liten förpackning)
– ca 1 msk curry
– 1,5 msk grönsaksfond
– 0,5 msk mango chutney
– 1 tsk sambal olek
Valfria grönsaker, jag använde: En snackpaprika, en näve sockerärtor & en näve sojabönor

1. Tina quornfiléerna i mikron, dela dom sen i mindre bitar. Fräs i en stekpanna tillsammans med sambal olek, lägg åt sidan.

2. Hacka paprikan och dela sockerärtorna. Fräs även dom i en stekpanna och ha ner quornbitarna när du tycker grönsakerna har fått lagom mycket färg.

3. Tillsätt matlagningsgrädde, curry, grönsaksfond och mango chutney. Låt puttra medans du kokar risonin. Sen är det klart! 🙂

  1. Hej finaste Mathilda! Hoppas julen varit bra❤️ jo jag står här med en ganska stor fråga och undrar om du har några kloka ord att ge mig. Jag är 17 år och vill bli vegetarian, har verkligen svårt att stå ut med en köttkonsumtion. Problemet är bara att jag har så fruktansvärt lite tid och äter inte endast hemma. Jag lägger ner väldigt mycket tid på skolan, jobbar, tränar och är väldigt mycket hos min kille och äter ofta hos hans familj. I min familj äter vi vegetariskt ca 1 gång I veckan och I hans familj är det i princip otänkbart att äta vegetariskt. I skolan äter jag endast vegetariskt och på retusturang nästan hela tiden. Hela min kropp skriker emot när jag äter kött men samtidigt vill jag inte ställa kraven att hans familj och min familj ska tvingas göra extramat åt mig, samtigt har jag ingen tid till att göra egen mat… Hur skulle du hantera situationen? Ska jag bara vänta tills jag flyttar hemifrån för att få äta 100% vegetariskt?
    Tack på förhand,
    Du är en stor inspiration❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..