4 enkla pastarätter utan kött

CURRYPASTA MED QUORN OCH SOJABÖNOR – Den här pastarätten kan man lika gärna göra med ris eller bulgur om man vill, men för mig fick det bli risoni. Såsen är busenkel och man kan egentligen slänga i dom grönsaker man har hemma! Både jag och Rebecka gav den här rätten två tummar upp. 🙂

Recept: HÄR


GRÖNSAKSSÅS MED LINGUINI – Skippa färssubstitut och gör en färs på grönsaker, det blir faktiskt minst lika gott. Självklart blir konsistensen något annorlunda, men det här är både en billigare fräschare variant på en Bolognese.

Recept: HÄR 


ITALIENSK QUORNPASTA – Det här är en riktig ”man tager vad man haver”-rätt som blev så god att jag följt exakt samma recept flera gånger efter. Även här är såsen väldigt enkelt smaksatt och sen har jag haft i quornfiléer, oliver, tomat och lite annat gott!

Recept: HÄR 

PASTA POMODORO – Det här receptet har jag tipsat om flera gånger här i bloggen, men det känns som en sån rätt man enkelt glömmer bort. Pasta Pomodoro beställer jag ofta på restaurang när inget annat roligare erbjuds, men med en hemmagjord tomatsås med färska kryddor blir det riiiktigt gott. Och väldigt billigt dessutom!

Recept: HÄR 

  1. Hej Mathilda!
    Måste bara börja med att säga att jag älskar dina matlagningsinlägg! Vet att du får mycket frågor kring din vegetariska kost och så redan. Men jag måste verkligen fråga dig hur du gjorde när du blev vegetarian.

    Jag har sedan i höstas när jag flyttade hemifrån uteslutit kött i princip helt och hållet när jag lagat mat själv, men när jag kommit hem till familjen ätit kött som alla andra. Jag har dock sedan 3 veckor tillbaka valt att utesluta det helt från min kost och det känns toppen hittills!

    Problemet är att mina släktingar inte är så stöttande i det hela och är väldigt ifrågasättande. De säger att ”det bara är en fas jag har” och trots att jag introducerat dom till en del vegetarisk mat så känner jag mig ”jobbig” som ska stå och fixa mitt egna när de tillagar kött. Många av mina släktingar börjar argumentera emot mig och förstår inte inte varför jag gör det här. Jag blir så ledsen, jag accepterar deras val att fortfarande kött, men man får inte samma respekt tillbaka. Jag vill inte behöva förklara mig varje gång de ser mig utesluta köttet. Hur gjorde du, hur slipper man alla frågor? Tycker det är så himla påfrestande när man bara försöker göra nått gott för djuren & miljön…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..