REPOST: Baka med Oreo’s

Oreo’s, oreo’s oreo’s… Så goda, så mångsidiga och allas favoriter. Oreo’s går verkligen hem överallt, håller ni inte med? I det här inlägget kommer ni få tre goda recept som alla innehåller Oreo’s, två har ni redan sett tidigare och ett är nytt. Flera av er har efterfrågat lite enklare bakverk och recept och alla dessa tre är det, dom går dessutom snabbt att förbereda. Så är ni sugna på lite Oreo-inspiration är det här helt enkelt inlägget för dig!

1. KLADDKAKA MED OREO’S OCH GRÄDDE

Den här kladdkakan gjorde jag innan jag åkte till Kroatien, men då jag inte hade någon att bjuda så gjorde jag inte en så stor kaka. Men då man oftast gör kladdkakor i en större form så gäller detta recept för en ugnsform i vanlig storlek. Så vad är då detta? Det är helt enkelt en kladdkaka med hela Oreo’s i smeten, samt grädde och Oreo-halvor ovanpå. Superenkelt, men ändå roligare än att ställa fram en helt vanlig kladdkaka!

Detta behöver du:
– 100 g smör
– 2 st ägg
– 2,5 dl strösocker
– 1 dl vetemjöl
– 1 tsk vaniljsocker
– 4 msk kakao

Övrigt: 
– Ett paket Oreo’s
– 3 dl vispgrädde

1. Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop ägg, vaniljsocker och socker.
2. Smält smöret. Rör ner mjöl och kakao i smeten och ha slutligen i det smälta smöret.
3. Blanda ihop allting och häll ner smeten i din ugnsform. Tryck ner valfri mängd Oreo’s på toppen och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter beroende på hur kladdig man vill ha den.
4. När kakan har svalnat; vispa upp grädde och spritsa ut runt om kakan. Dela Oreo’s i två delar och tryck ner en halva i varje grädd-topp! Ready to serve!

2. OREO-CHEESECAKE IN A JAR

Det här receptets såg ni ju för inte så längesen här i bloggen, men för er som mot förmodan missade dessa underbara små cheesecakes så kommer dom än en gång! Det blir inte mycket snabbare än det här, denna dessert kräver varken bakning eller förberedelse. Ni slänger ihop den på 15 minuter, men känns ändå påhittig och rolig.

Receptet på dessa godingar hittar ni HÄR!

3. OREO-CUPCAKES

Mitt sista Oreo-recept är inget mindre än den första bakvideon jag gjorde på Youtube, så ni får ha överseende med att jag låter ganska stel (hehe). Av alla tre recepten tar detta nog mest tid, men det är även det resultat jag blivit mest nöjd med. Jag älskar cupcakes och dom här är inget undantag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..