Nutellafyllda amerikanska pannkakor

Idag är det ingen vanlig dag, för det är Rebeckas födelsedag – hurra, hurra. HURRAAA! Rebecka blir hela 19 år gammal idag och precis som hon skrev på Instagram så har hon klarat sig ett helt år i vuxenlivet. Inte illa pinkat. 😉 Imorse åkte jag till mamma vid niotiden med färdig pannkakssmet i en bunke. Väl där gjorde jag nutellafyllda amerikanska pannkakor som vi sen hade med oss in när vi sjöng! Eftersom hon inte visste exakt vad hon önskade sig så gav jag henne en shoppingdag, då får hon köpa det hon själv vill och det är dessutom en rolig grej.


Och vad gäller pannkakorna då; dom blev riktigt goda! Men kombinationen pannkakor, Nutella och jordgubbbar – kan det ens slå fel? Till själva pannkakorna följde jag ett recept från Ica, det skulle jag dock inte rekommendera. Jag tyckte inte alls att dom blev sådär fluffiga som man önskar tyvärr, men dom smakade väldigt bra.

För att fylla pannkakorna med Nutellan gör du såhär:
– Ta fram ett bakplåtspapper.

– Lägg ut en klick Nutella och använd en smörkniv för att bre ut runda plättar, ca o,5 cm tjocka. Ställ sedan in dessa i frysen.

– Vid stekningen: Häll ut en klick smet i en stekpanna, låt denna stekas i 1-2 minuter tills den fått hyfsat fast konsistens. Lägg på en Nutella-plätt och häll sedan på ytterligare smet tills Nutellan är så gott som täckt. Vänd sedan pannkakan och stek andra sidan precis som vanligt. Eftersom Nutellan är fryst kommer den inte smälta ut helt och hållet, den kommer därför hålla sig på plats i mitten av pannkakan.

– Servera pannkakorna med valfria tillbehör, jag använder färska jordgubbar och lönnnsirap. Löjligt gott!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..