PARISGUIDE – 5 tips i Paris

Q: Hej Mathilda! Jag och min pojkvän ska till Paris i slutet av april, och vi har aldrig varit där! Har du några tips om bra restauranger, eller ställen att besöka? Behöver tips tips tips! 🙂

A:
Hej! Gud vad roligt, ni kommer alldeles säkert ha det såååå bra. Rent generellt vill jag typ tipsa om att inte vistas enbart på dom mest ”turistiga” platserna, det blir liksom inget kul upplevelse. Jag förstår om ni skulle vilja åka upp i Eiffeltornet, men i ärlighetens namn så rekommenderar jag er att istället betrakta det på avstånd… Köerna och den där mängden folk… Riktigt modekiller. Här kommer fem ytterligare tips av blandad sort, förhoppningsvis kan några komma till nytta!

TIPS 1: Angelina’s. Det här caféet har jag besökt två gånger utan att bli besviken! Det är ett riktigt gammal och anrikt café som ligger i centrala Paris, här kan man beställa in riktigt goda bakverk av olika slag. Deras varma choklad är lite av vad dom är kända för, så glöm inte beställa in den!

TIPS 2: Picknick i Champs de Mars. I somras hade jag och Andrea en riktigt fantastisk lunch i Paris och rent kulinariskt var den inte särskilt märkvärdig. Vi köpte med oss lite smått och gott från gallerian ”Le Bon Marché”, dom har nämligen en saluhall i bottenplanet som är galen. Sen promenerade vi till parken framför Eiffeltornet och avnjöt det vi köpt med oss, det var en baguette, lite oliver, någon god ost, frukt & bär, nutella och lite bakverk. Och champagne såklart! en dag med bra väder är det här underbart!

TIPS 3: Middag på George’s. Den här restaurangen kan ju ingen ha missat att jag tipsat om, ska jag välja en favoritrestaurang i Paris så väljer jag nämligen George’s utan att blinka. Maten är jättegod, men framförallt är hela miljön väldigt härlig. Man sitter på en takterass med panorama-utsikt över hela staden, personalen är jättetrevlig och själva stämningen är bara väldigt bra. Man vill tillbaka liksom. Ett stort tips från min sida!

TIPS 4: Hotellet ”La Maison Favart”. Det här hotellet bodde jag och Andrea på i augusti och det kan jag verkligen rekommendera. Det ligger mitt i centrala Paris (arr. 2 om jag inte minns helt fel) och för en väldigt rimlig/billig peng fick man väldigt mycket för pengarna. Allt var superfräscht och personalen kunde bra engelska. När man letar billigare hotell vet man ju aldrig riktigt vart man hamnar, men det här var verkligen jättebra.


TIPS 5: Café Marly. Ärligt talat, maten här är inte något att hänga i granen. När jag var där sist fick Andrea till och med skicka tillbaka maten för att den inte var varm… MEN, hit ska ni gå för en drink/lite snacks för miljön är verkligen något extra. Man sitter och blickar ut över hela Louvren och trots att den ligger så väldigt nära en turistattraktion så har jag aldrig varit med om kö/platsbrist. När man vill ta en paus på eftermiddagen skulle jag verkligen tipsa er att gå hit!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..