Havregrynsplättar

Här kommer en rolig variant på vardagsfrukosten havregrynsgröt, med enkla medel går den nämligen att förvandla till supergoda pannkakor/plättar. Jag är kanske ingen grötfantast vanligtvis, men gillar det bra och äter det ganska ofta. Men det här tycker jag är bra mycket godare än vanlig gröt!

TILL EN PERSON BEHÖVER DU:
– 1 dl havregryn
– 1 dl vatten
– 1 dl mjölk
– 1 st ägg
– 1 tsk vaniljsocker
Valfria tillbehör!

SÅHÄR GÖR DU:
1. Tillaga gröten i mikro eller i kastrull, jag gör min gröt på hälften vatten och hälften mjölk.

2. Tillsätt ett ägg och vaniljsocker till gröten, blanda noga.

3. Stek i olja på medelhög värme tills plättarna fått fin färg. Servera med valfria tillbehör!

  1. Hej Mathilda! Det är väl du som har köpt och äger lägenheten du och Oskar bor i. Det jag undrar är om ni betalar hälften var varje månad (hyra, lån, ränta och amortering etc.) eller om du betalar mer än honom i och med att han annars typ betalar av på ett lån som egentligen inte är hans, om du fattar hur jag menar. Jag kommer eventuellt snart att köpa en lägenhet som min pojkvän också kommer bo i men det känns konstigt att han bara ska betala halva hyran och jag resten när han ändå bor där lika mycket som jag gör. Men det känns också konstigt att låta honom betala av på ett lån som inte är hans. Som du förstår har jag lite problem med detta och undrar hur ni gör?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..