Veckans recept: Asiatiska veganbullar

Häromdagen fick jag en kommentar här på bloggen om att Anamma börjat sälja formbar vegofärs och jag rusade till närmsta butik för att köpa hem den. Och jag är så ruggigt imponerad, det här är en revolution (liksom personen i kommentaren sa). En REVOLUTION. Att kunna göra hemmagjorda bullar/biffar/liknande på en ynka sekund som dessutom håller ihop Så. Sjukt. Bra – det är extremt skönt. Jag behövde verkligen inte vara försiktig alls i hanteringen och konsistensen blir helt annan än när jag gjort hemmagjorda quornbullar tidigare. Wow alltså, bra jobbat Anamma!

Med denna formbara färs gjorde jag en vegansk rätt bestående av asiatiska vegofärsbullar, risnudlar och en currysås baserad på kokosmjölk. Enkelt, snabbt, riktigt gott och dessutom alltså veganskt!

TILL EN PERSON BEHÖVER DU:
Till vegobullarna
– ca 150 g formbar vegofärs från Anamma
– 1 tsk sesamolja
– 1,5 msk ”Asian Fond” från Touch of Taste, den röda varianten (bild på flaskan finns HÄR). Denna är vegan-märkt.

– Risnudlar för en person
– En stor näve frysta wokgrönsaker
– En halv burk kokosmjölk
– 1 msk röd curry-paste
– 1 msk av samma ”Asian Fond” som ovan

SÅHÄR GÖR DU:
1. Börja med vegobullarna! Låt färsen tina i rumstemperatur enligt instruktionerna på förpackningen. Blanda färsen med fond och sesamolja.

2. Stek på hög/medelhög värme till bullarna fått fin färg, ha därefter ner de frysta wokgrönsakerna i stekpannan.

3. Låt grönsakerna tina och mjukna innan du har ner kokosmjölk, röd curry-paste och mer asiatisk fond. Låt koka medans du gör nudlarna.

Sen är denna smakrika och superenkla rätt redo att avnjutas! Passa på att göra mycket så du får matlådor. 🙂

LOADING..