Fridas födelsedagstårta

IDAG ÄR INGEN VANLIG DAG, FÖR DET ÄR FRIDAS FÖDELSEDAAAAG!! Hon frågade mig om jag kunde göra tårtan till hennes firande ikväll och självklart ville jag det. Jag gjorde chokladbottnar som jag skrev om tidigare i veckan, sen gjorde jag en marängsmörkräm med smak av hallon till 1 av 2 lager inuti tårtan, denna använde jag också utanpå. Andra lagret fyllning blev en vaniljmousse och slutligen toppade jag av hela tårtan med macarons och mer marängsmörkräm!

Dom starka färgerna på frostingen (och i macaronsen) fick jag till med hjälp utav färg i pulverform som jag köpt på Essencefabriken här i Stockholm. Dom är väldigt koncentrerade och färgstarka, men dessutom slipper man tillsätta massa vätska i smeten. Både smörkrämen och macaronsen är baserade på en marängsmet som är väldigt känslig för just vätska, att använda vanlig karamellfärg kommer därför inte bli lika bra.

Så vad tycker ni, visst blev den snygg? Förhoppningsvis även väldigt god, jag återkommer på den fronten. 😉 Är ni intresserade av receptet så är det bara att slänga iväg en kommentar!

LOADING..