3 veganska recepttips

Flera av mina recept här i bloggen är veganska och jag trivs väldigt bra med att äta veganskt så ofta jag kan. Min största mejeri-last i vardagen är nog halloumi, jag gillar verkligen det så mycket. Men som jag brukar tänka i hela den här frågan om vegetarianism; jag tror att ”the key” är medvetenhet. Man behöver inte ens bli vegetarian om man inte vill, men alla måste ta mer medvetna val i sin vardag och dra ner på köttkonsumtionen. Dessutom… Är verkligen varenda måltid du äter som innehåller kött så pass god att det känns värt att ett djur dör? Jag tror faktiskt inte det!

Hur som haver, i detta inlägg kommer ni få tips på tre veganska rätter som man nog inte vid första anblick kan tänka sig är veganska. Det är en felaktig fördom att mat som är vegansk alltid är superdupernyttig och tråkig – här kommer några bevis på det!

VEGANSK TRYFFELPASTA: En krämig och god tryffelpasta, helt fri från animalistiska ingredienser. Den här är så, såååå god! Ni hittar receptet här: http://mathildalundqvist.se/2018/01/15/veckans-recept-vegansk-tryffelpasta/

ASIATISKA VEGANBULLAR: Jag fick lite inspiration från de asiatiska köttbullarna man kan beställa på Berns här i Stockholm och bestämde mig för att göra en vegansk variant. Dom blev så sjuuuukt goda, det vattnas i min mun bara jag tänker på det!! Receptet hittar ni här: http://mathildalundqvist.se/2018/02/12/veckans-recept-asiatiska-veganbullar/

ROTFRUKTSBOLOGNESE: Sist, men verkligen inte minst har vi den här pastarätten som är ”idiot-proof”. Du behöver verkligen inte vara duktig på att laga mat för att lyckas med den här rätten, dessutom är den optimal för matlådor. Stort tips från min sida! Receptet hittar du här: http://mathildalundqvist.se/2018/02/04/veckans-recept-rotfruktsbolognese/ 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..