Easter is coming

Har ni koll på att påsken kommer tidigt i år? Den 29e mars är det Skärtorsdag, det är alltså bara några veckor kvar. Just påsken är verkligen ett firande jag gillar att baka till, det känns vårigt och härligt. Dessutom har inte jag vuxit upp med så tydliga traditioner kring påsk, därför känns det extra kul att skapa sina egna. Genom åren har jag gjort en hel del påskrelaterade desserter och jag planerar att göra några stycken i år också.

Tills vidare bjussar jag på recept på två av mina absoluta favoritbakverk jag gjort till påsk!

Förra året gjorde jag äggformade macarons fyllda med en chokladsmörkräm. Jag färgade dom i pastelliga färger och använde svart karamellfärg för att rita dit svarta prickar. Allt för ett så verklighetstroget resultat som möjligt! Jag tycker dom blev SÅ coola och jag skulle faktiskt vilja göra några slags macarons även i år! Receptet hittar ni här: http://mathildalundqvist.se/2017/04/04/pask-macarons/


Och hur söta är inte dom här då?! Det är chokladfyllda jordgubbscupcakes och om det på något sätt är otydligt så ska dekorationen alltså föreställa kaniner som grävt sig ner i frostingen. 😉 I och med dekorationerna så tar dessa cupcakes något längre tid att göra, men väl värt besväret om ni frågar mig. Receptet hittar ni här: http://mathildalundqvist.se/2016/03/22/chokladfyllda-jordgubbscupcakes/

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..