Q/A – Vart vill man bo i Paris?

Q: Hej, vet inte om du skrivit om det innan, men vart i Paris ”vill” man bo och har du tips på hotell till rimligt pris?
Kram

A: Hej fina du! Det finns ju egentligen två olika vinklar på den här frågan; vart vill man bo & vart bor man mest prisvärt? Paris är uppdelat i totalt 20 stycken arrondissement som man skulle kunna säga visar hur nära stadskärnan man bor. Arr. 1 ligger i mitten av staden och sen rör man sig utåt i en spiralform (eller som en kanelbulle, hehe). Man skulle alltså kunna säga att ju ”lägre” arrondissement – desto centralare bor man. När jag och Andrea var i Paris i augusti förra året bodde vi i arr. 2 på ett hotell som hette La Maison Favart, det var vi riktigt, riktigt nöjda med. Bilder från vårt rum ser ni här ovan! Så himla fint, eller hur? Dessutom väldigt prisvärt – vill ni kolla in hotellets hemsida så kan ni klicka HÄR.


Vill man bo prisvärt så är normalt sett Monmartre ett område där man brukar få mycket för pengarna, men precis som i alla städer så handlar det också om att vara ute i god tid. Arr. 8 (kring Champs Elysées), samt arr. 5 & 6 (Quartier Latin, Saint Germain etc) är mer exklusiva områden där hotellen vanligtvis är dyrare. Men ut ett perspektiv kanske det är där man ”vill” bo liksom!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..