Så lyckas du med din Bolognese

Spaghetti Bolognese – livets rätt. Jag brukar få kommenterar om att det minsann inte är en ”riktig bolognese” om den inte innehåller kött och det må vara, men som ni kanske märker så slänger jag med det ordet ändå. 😉 Det är i varje fall min absoluta favoriträtt! På frågan ”Vilken rätt skulle du välja att äta varje dag i resten av ditt liv?” – då är det alltid Bolognese jag svarar. Det är dessutom en så rolig rätt för alla har sina egna knep, detsamma gäller för mig. Så i det här inlägget tänkte jag ge er mina allra bästa Bolognese-tips, hoppas ni hittar något ni inte testat tidigare!

Ha i mycket tomatpuré. I recepten står det ofta att man ska ha i 2-3 matskedar, men jag har nästan i en hel tub (om jag lagar till fyra personer). Det ger en djup och mer intensiv tomatsmak, dessutom ger det såsen en fin färg.

Gör egen tomatsås som bas. Jag gör verkligen inte det här varje gång, långt ifrån. Men att koka en egen sås från grunden, gärna på hela tomater – det tar verkligen rätten till en helt ny nivå.

Ha i rött eller vitt vin. Lite extra syra i din Bolognese är också oerhört gott, lagar du för fyra personer skulle jag tippa på att ungefär 1 dl är lagom mängd.

Glöm inte sötman. Honung, ketchup eller lite socker – men nånting brukar jag alltid ha i för att stabilisera upp sältan. Eftersom jag älskar ketchup så brukar jag alltid använda det, jag tycker inte personligen att det förstör rätten. 😉

– Parmesaaaaaan. Den sista, superviktiga touchen. Det lyfter verkligen rätten, men det visste ni nog redan!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..