Less than 100 days

Jag vet att jag och Andrea pratar väldigt mycket om vår USA-resa, i vilket fall så känns det verkligen så. Men hade inte ni också gjort det om ni hade en nästan fem veckor lång resa med din bästavän inplanerad? Vi kommer göra så oerhört mycket på vår resa och jag måste ofta nypa mig i armen när jag tänker på den, kan liksom inte riktigt förstå att den kommer bli av.

Idag är det 93 dagar kvar tills vi åker, vi har alltså passerat 100-dagars strecket vilket känns som något av en milstolpe. För er som är nyfikna på hur vår resa kommer se ut så kommer våra planer här:

12e juni: Flyget går från Stockholm till San Fransisco
12-14e juni: Airbnb, San Fransisco
14-16e juni: Hyra bil och åka längs Highway 1 mot LA. Vi är ännu inte säkra på om vi vill vara på roadtrip under en eller två nätter och vi har heller inte bestämt vart!
16-21a juni: Airbnb i Santa Monica, LA
21-26e juni: Airbnb i West Hollywood, LA
26e juni: Flyget går från Los Angeles till Hawaii
26 juni-2a juli: Airbnb i Oahu, Hawaii
2-7e juli: Hotell i Oahu, Hawaii
7e juli: Flyget går från Hawaii till Las Vegas
7-10e juli: Hotell i Las Vegas
10e juli: Flyget går från Las Vegas till New York
10-15e juli: Hotell i New York
15e juli: Flyget går från New York hem till Stockholm igen!

  1. Hej! Vad drömmig resa! Jag själv har spenderat en månad i USA och varit i både LA och San Fransisco (samt Orlando) Tänkte att jag måste passa på att dela med mig av några godbitar från San Fransisco (som är en plats som ligger mig varmt om hjärtat på så många sätt) så här är några av mina bästa ställen/restauranger osv som jag besökte när jag var där. På Fisharman’s wharf finns det sjölejon som är en turistattraktion i staden, ganska söta och underhållande att kolla på! En restaurang som jag kan tipsa om är Cliff House, det är en restaurang med väldigt fin utsikt ut mot havet. När vi var där hade vi turen att få bord precis bredvid de stora fönstrena under solnedgången, verkligen dinner with a view! Jag antar att ni har planerat att besöka alcatraz, om inte så tycker jag verkligen att ni borde göra det! Ett annat tips är att besöka Sausalito, en mysig stad med en annan restaurang värd ett besök. Den heter The spinnaker och har även den en fin utsikt! En plats som har fin utsikt över staden är Twin Peaks, som är en utsiktsplats där man kan se stora dela av staden! China Town är kul att ha besökt, men kanske inte något man lägger en hel dag på, men som sagt, kul att ha upplevt. Två andra turistiga saker att göra är att besöka Lombard Street, som är världens krokigaste gata och en plats där många filmer spelats in! Sjävklart är det också givet att ni ska åka cable cars upp för de branta backarna. Andra ställen jag kan rekommendera att besöka är golden gate park, union Square och pier 39 (som ligger vid fisherman’s wharf. I LA kan jag rekommendera att besöka Disneyland och California adventure samt Universal studios (och självklart även Hollywood Walk of fame) Är dock osäker på det vegetariska utbudet på de restauranger jag tipsat om, men det går säkert lätt att kolla upp! Det var några snabba tips jag kom på bara sådär <3 hoppas er resa blir lika underbar som min var!

  2. Kan du inte berätta lite mer om airbnb. Visst är det så att man hyr av privatpersoner? Hur fungerar det? Känns det obekvämt/läskigt?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..