it used to be different

Det händer ibland att jag lägger mig i min säng och plötsligt slås med knytnäve av att den är för stor för bara en. Ibland minns jag hur jag enbart brukade äga en del av sängen, en ”sida” som jag motvilligt blev tilldelad av den andre personen som skulle bo i den. Hur den sidan jag fick inte var den sidan jag ville ha för att jag var så van att ha hela så jag inte kunde förstå hur man skulle få plats på en orättvist fördelad andel av en person som var större och tog mer plats.

Ibland kommer jag på att jag har två täcken och fyra kuddar. Att jag har ett täcke och två kuddar som aldrig används längre. Att när jag tvättade påslakanet och örngotten till täcket och de två kuddarna för mycket tvättade jag också bort de sista av hans partiklar som låg kvar och skräpade.

Ibland vaknar jag på natten av en otäck dröm och sträcker mig i desperation mot den andra halvan. Det mitt krafs möter är inte en varm och skyddande annan, utan en tom sida som jag innan du fanns inte visste kunde vara tom.

Ibland känns det som att du sitter kvar i mina väggar, i mina kuddar. I mitt hem. Ibland känns det som att du är så stor och jag är så liten att när jag blundar och tar ett djupt andetag inte får någon luft alls även fast det numera är så tomt här.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..