Igår skulle min mormor fyllt 70 år. Hon stod mig väldigt nära, vi var som vänner som tisslade och tasslade, åt godis och umgicks på helgerna. Hon var väldigt cool min mormor, en sån där kvinna man inte kunde undgå. Hon gestikulerade kraftigt med händer och kropp när hon högt pratade om saker hon brann för, hann med en karriär och fyra barn och ett fosterbarn, hann med att åka på utflykter med mig och laga minst tre olika maträtter för att alla var så kinkiga. Hon var och förblir den kvinna jag ser upp till och respekterar mest.

Tyvärr en väldigt orättvis söndagskväll för tio år sen slutade hon att finnas. Bara sådär. Så kort, så orättvist och utan förvarning. Det har tagit väldigt hårt på mig men jag kan idag tacka så djupt för att hon varit en så stor del i vem jag är idag.

Sex år senare dog hennes yngsta son, min morbror.

I Bröderna Lejonhjärta landar en vit duva på fönsterbläcket som en symbol för att Jonatan hade dött. Jag gjorde en lite annorlunda version av det på min arm för att alltid ha dem nära.

20140128-233028.jpg

Igår var det dags för en andra tatuering, inte med lika personlig förankring som den första fast ändå lite om du läser längst ner i inlägget. Jag har haft lite problem med att sova, så i fyra års tid har jag kollat på Harry Potter i princip alla dagar i veckan för att kunna somna. Det funkar verkligen för mig! Helt sjukt. Det finns en historia i Harry Potter som verkligen har fastnat i mig, se den här:

Detta är alltså symbolen för de tre föremålen bröderna får av Döden, även kallade för dödsrelikerna.

20140128-233046.jpg

Et voila! Äntligen sitter den på mig.

”It doesn’t mean defeating death in the way the Death Eaters mean it, Harry,” said Hermione, her voice gentle. ”It means… you know… living beyond death. Living after death.”

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..