chance

Jag tänker ofta på vad som skulle kunna ha hänt.

Vad som skulle kunna ha hänt om jag aldrig utsatte mig själv för jobbiga situationer, om jag aldrig skulle ha vågat. Vågat göra fel, vågat ta en annan väg. Vågat göra det som är minst säkert.

Folk frågar mig ofta varför/hur jag tog mig dit jag är. Jag är ju så ung, så oerfaren egentligen. Jag svarar alltid att jag inte riktigt vet.

För jag vet inte, jag har inte riktigt hunnit tänka igenom det. Jag tror att det handlat om att jag aldrig tillåtit mig själv att se mig som ett offer för det jag utsatts för utan istället göra det bästa av det. Med det menar jag att jag bara lovat att vara mig själv med allt vad det innebär – erkänt alla svagheter, styrkor, funderingar, orosområden. Jag har aldrig vetat var jag ska hamna eller hur jag ska tas eller uppfattas på grund av min extrema blottning av mig själv men det har varit så uppfriskande. Jag gick runt så länge utan att veta vem jag var, var jag ville, hur jag skulle vara tills jag en dag för fem år sen bestämde mig för att till fullo bara vara precis den jag är och la ner enormt mycket tid på att ta reda på exakt vem det egentligen var. Det fick bära eller brista. Ett offer skulle jag iallafall aldrig bli, det var bestämt.

Nu har jag fina vänner, fantastiska jobb och en vardag som är allt annat än vardaglig.

Varför? För att jag slutade nöja mig. För att jag slutade vara rädd. Slutade bromsa mig själv i tron om att det skulle göra mig till en mer attraktiv person att ha att göra med. När du är dig själv är det svårt för folk att avfärda dig för att de känner att det du säger och gör kommer från hjärtat. Att det är äkta. Och äkhet idag är en sån enorm bristvara att det behandlas som en form av guld.

Det finns så mycket som skulle kunna ha stoppat mig. Tystat mig, sänkt mig. Istället har jag valt att lyfta mig själv från de motgångar jag haft och göra något av det. Allt handlar i slutändan om val och de val du gör för dig själv. När du vaknar varje morgon kan du välja om du vill leva livet utan bedövning eller som ett väl valt skal av det man tror att man borde vara. Välj alltid det förstnämnda för oavsett vad andra tycker kommer du alltid veta om att du tycker om dig själv. Det kommer alltid vara det som räknas i slutändan för du kommer alltid, alltid behöva leva med dig själv.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..