my most read entry

Detta är mitt mest lästa inlägg. Varje vecka, även fast bloggen varit inaktiv en längre tid läses detta inlägg så våldsamt många gånger. Varför vet jag inte, kanske för att det där som rör sig i huvudet när man ska sova är rätt lika för många. Här är det iallafall igen om man missat.

width=266

Skriver. Raderar. Skriver. Raderar. Röker ett par bloss. Skriver igen. Raderar. Igen.
Undrar varför djur jagar varandra. Nyser. Undrar varför mitt hjärta aldrig exploderat när jag nyst. Undrar om det är en myt att hjärtat kan explodera när man nyser. Undrar när mitt sår på tummen ska läka. Kollar telefonen. Undrar om jag kan få dödliga sjukdomar genom såret på min tumme. Undrar hur mycket bakterier som finns runtomkring mig. Kollar telefonen. Drar mig i skinnet. Dricker vatten för att hålla mig vaken för att kunna somna. Drar mig i skinnet. Undrar vad jag gjorde för exakt ett år sen. Känner mig lurad. Undrar om jag är väldigt stark eller väldigt svag. Undrar om jag är helt galen och att alla vet det. Undrar om folk vet så mycket egentligen. Skrattar.

Undrar vad alla i hela världen vet. Undrar vad man skulle känna om man visste vad alla vet. Kollar telefonen. Undrar vad som är själen. Undrar om djur har själ. Undrar om djur känner många känslor. Drar bort en bit nagel. Undrar varför just dessa hudceller dog. Undrar om de hade hudcellsbarn som blev ledsna när dem dog. Undrar om jag kommer dö snart. Minns att jag alltid trodde att jag skulle dö ung som yngre och då skulle man komma till Västerås för det sa Lotta på Bråkmakargatan. Tar mig för ansiktet. Konstaterar att jag är ett märkligt människobarn. Undrar om man kan beskriva mig som ”knölig” för det känns knöligt att vara jag fast på ett bra sätt. Bäddar in mig. Klär inte av mig. Släcker lampan. Blir rädd. Tänder lampan. Fryser. Skrattar åt att man kan tänka så mycket på precis ingenting och sen skriva om precis ingenting. Undrar om man någonsin kommer kunna spela upp allt man drömt på duk. Undrar om det inte är dags att sova nu. Ler för jag väljer att le.
Släcker. Igen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..