About last night

Igår träffade jag upp min fina fina kompis Daniel Hallberg. Han är just så fin att jag skriver det två gånger för att han har ett sätt att se på livet och på människor ur både ett ovanifrån-perspektiv men också så otroligt nära. Så pricksäker men också så försiktig. Det är så härligt med såna som man kan vända och vrida på saker med, någon som förstår och samtidigt lär en saker.

Vi pratade om mycket, men främst om att det är läskigt att kasta ur sig saker, men att det är viktigt. Att det är viktigt att ha en åsikt, att inte vara för skrämd för att ifrågasätta rådande normer. Att våga kasta ur sig ocensurerade tankar eller skriva av sig, även om det är i en sluten grupp eller på internet för allmän beskådning (så länge det inte är kränkande eller idiotiskt mot annan person/andra personer).

Jag har en så skev relation till detta med att jag skriver så som jag gör. Från hjärtat och ibland såklart lite dramatiserat för att det ska vara intressant för er att läsa. Men det vi kom fram till är iallafall att det är viktigt och måste få vara viktigt utan att det för det blir pretentiöst. Utan att skrämmas av att andra kanske skräms för att det är så stort eller hur fan man nu säger att det är.

Jag beslutade mig för ett tag sen att hålla den ventilen öppen; att släppa in folk lite i min känslovärld. Men jag tror att jag vill och behöver förklara att det inte är hela jag. Långt ifrån. Att jag inte alltid känner stora saker, eller är speciellt brydd över killar eller grejor. Att jag snarare och oftare är ganska lättsam. Men det är känslorna, och det är tankarna kring dem, som jag måste häva ur mig. För jag tror att det är viktigt att visa att det är OK och att det inte är så jävla farligt när allt kommer omkring. Att man kan vara båda. Nära men också långt ifrån.

Daniel sa en så jävla smart grej som fastnade i mig.

”Michaela, man kan krångla till saker hur mycket som helst. Försvåra det. Men i slutet av dagen är ett jävligt avancerat glas rödvin bara ett glas saft med alkohol i”. 

Så skitsamma om det ibland är läskigt. Det är ju ba lite ord i följd trots allt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..