Det här med A Stove Story

Jag och Fanny startade instagramkontot A Stove Story i höstas när vi båda mådde skit av anledningar man mår skit av som 20-någonting. Tanken var att göra hösten till något annat än blöta löv, mörka kvällar och en evig längtan efter vår. Vi började posta all mat vi lagade – allt ifrån brunchpannkakor till vardagssoppor och datepasta. Så jävla mycket av livet händer i köket, en plats fylld av liv och historier. Därför är det så tråkigt att göra matlagning till ett nödvändigt ont bara för att man inte föddes med stekpannan i handen. Mat samlar människor och det är precis det som har hänt med A Stove Story – och det är precis så vi alltid vill ha det. 

Med det sagt, här är en schyst just brunchpannkakejävel.

3 ekologiska ägg

1,5 dl mjölk

250 ricotta

1,5 dl mjöl

1 matsked socker

1 tsk bakpulver

1 nypa salt

Zest från en citron

Vispa ihop äggulorna med ricottan och mjölken. Dra sedan ihop mjöl, bakpulver, salt och socker i en separat bunke och rör snabbt ner i ricottablandningen. Avsluta med att vispa äggvitorna tills de blir vita och fluffiga och vänd ner sedan ner den i ricotta och mjölblandningen med minimal aktivitet så att inte luften försvinner. Grädda i smör och ät med kanel- och sockerstekt banan, valnötter och lönnsirap. På sommarhalvåret är det ett bra beslut att byta ut bananen mot jordgubbar och florsocker.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..